Seçtiğiniz cihazlar içinde GB062 diğerlerine göre daha düşük bir model. Tabi bunu derken kalite bazında demiyorum. GB 172'nin dış kapağı cam ve siyah ya da beyaz olabiliyor.
Vaillant Ecotec Plus'a gelince, o GB 172'ye rakip olabilir.
Bu cihazlardan hangisini alacağınıza, cihazdan ne istediğinize bakarak karar verebilirsiniz. Yani sizin için ekonomik ama konforlu ısınma istiyorsanız GB062'yi ya da GB 122'yi tercih edebilirsiniz.
Bu cihazların kataloglarını inceleyin. Genelde cihazlarda fark modülasyon oranı ve size vereceği sıcak su miktarı ile ilgili olacaktır. Verim konusu artık birbirine yakın.
Cihaz seçimi dışında radyatör konusuna gelirsek;
Eğer evinizin ısıtılan bölümlerinin toplam alanı dediğiniz gibiyse en az 7 m. radyatörünüz olmalı. Kayseri'de genelde 100-150 m2 evlere 7 m. radyatör kullanıyoruz. Bu metraj yalıtımsız daireler için geçerli.
Kömürde, tesisat suyu sıcaklığı sürekli yüksek olduğundan belki üşümeyebilirsiniz ama kombi yakarken sürekli 60 C'de kullanır mısınız bilemiyorum.
24 kW yoğuşmalı kombiler 12 m.'ye kadar radyatörü tesisatta uygun yapılmıişsa rahat ısıtır.
Eğer ısıtılacak alanınız dediğiniz gibi büyükse, radyatörlerinizi dedikleri gibi büyütün.
Servis konusunda rahat olun.İki cihazında servisi de boldur.
Eşanjör konusuna gelince,
Kireçten dolayı AL esaslı eşanjörler delineblir ama paslanmaz çelik olanlarda tıkanır. En doğru yapacağınız şey cihazı hangisini isterseniz onu seçip, tesisata bir yumuşatma cihazı taktırmak. Böylece bu sorun ortadan kalkar ve siz hangi cihazı isterseniz rahat kullanırsınız.
Unutmayın Al eşanjörler söküp dağıtılabilir. Ama paslanmaz çelik eşanjörler araba motor bloku gibi mono bloktur ve temizlemesi masraflı olabilir.
En doğrusu bir su yumuşatma cihazı da taktırmanız.