lowbed
lowbed
11 Nisan 2011

Petek ve Kombi tavsiyesi

Merhaba arkadaşlar.Şu anda oturduğum evime doğalgaz tesisatı yaptıracağım tabiki sıva üstü olacak,bununla ilgili araştırmalarım oldu ancak kafam çok karıştı karar veremiyorum bu konuda sizlerden destek bekliyorum.Şöyleki: SALON:17.95 ODA:12.69 ODA:10 KORİDOR:6 MUTFAK:7 BALKON:5  Yükseklik:2.55 Toplamda=147metreküp.Sorum şöyle olacak 1.  kaç metre petek gerekli ve ebatları kaç olmalı. Petek markaları tavsiyeniz nedir? 3.Kombi markası ne önerirsiniz?kaç kalorilik bir kombi olmalı?4. yoğuşmalı kombi almamı tavsiye edermisiniz?5.Kalorifer ısıtma tesisat borularının (gidiş dönüş) çaplarının kaçlık boru ile döşetmemi tavsiye edersiniz.Uzunca bir soru oldu biliyorum ancak desteklerinize ihtiyacım var.İlgilenen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.Saygılarımla.


demircihad
demircihad
12 Nisan 2011

Bahsettiğiniz meskende ısı yalıtımı (izolasyon) ne durumdadır?


lowbed
lowbed
12 Nisan 2011

plastik doğrama ve çift cam,güney cepheli,bina dokuz katlı ben 5.nci kattayım,yerler parke,dış cephede herhangi bir izolasyon yok.Saygılarımla.




ali orhun
ali orhun
12 Nisan 2011

ÇOK KABA BİR HESAPTIR.DOĞRUSU TEK TEK BİNA BİLEŞENLERİ(ODA,MUTFAK.BANYO.VB)ISI KAYBI HESAPLANDIKDAN SONRA BULUNUR.

VERİLER: DOĞRU KABÜL EDİLMİŞTİR,TOPLAM ISITILACAK HACİM:147 YAKLAŞIK 150 m^3 bu daire bu hesaba göre,yaklaşık 50m2 stüdyo daire olabilir mi?

GÜNEYE BAKAR,YALITIM YOK(?),5.KAT 9 KATLI BİNA

YER:İZMİR(?) NERESİ 1 ISI BÖLGESİ

40kcal/m3 ısı kaybı alınır. 150*40=6000kcal

PKKP600 PETEK ISI DEĞERİ=2000kcal/m

6000/2000=3m petek ,ancak bu 150m3 toplam hacim yanlış gibi geldi.Bu daire stüdyo daire mi? 

 

 






Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.