Konu: 2023 YILI HANGİ MARKA KOMBİ TAVSİYE EDERSİNİZ ? ( EN İYİ KOMBİ MARKALARI VE YORUMLAR )

mertbenzerli
mertbenzerli
07 Ekim 2020

canguntan yazdı:
Kombi imalatçı firmaların tarihlerini sorarsanız Buderus 1730 yılından bu yana ısıtma sektöründe. 
Şu anda firmalar için ses seviyesi bir ölçü değil, çünkü Avrupa'da bir standart var ve hepsi buna uymak zorunda. 
Şu anda Baymak'ın çıkardığı son cihazlara bakın, onlar bile sessiz.
Ya da Hollanda'dan gelen Remeha Avanta Plus kombi hiç duydunuz mu ya da kullanan gördünüz mü?Kombiye kulağınızı dayayın yine ses duyamazsınız.Sadece şofbeni açtığınızda hafif bir ses gelir o kadar.
Bu Alarko'nun kötü ya da kalitesiz olduğunu göstermez. Cihazların hedef kitlesi önemli.
Önemli olan gerçekten farklı olan özelliklerin ön plana çıkartılması.
Aklınaza hangi cihaz yatıyorsa onu tercih edin. Tabi bu ses seviyeleri labaratuarlarda ölçülüyor onu da hatırlatayım. Tesisat bağlantı hataları ya da montaj edilen yerdeki sorunlar bu değerleri çok değiştirir.
Ben bunu müşterimde yaşadım. 14 sene kadar önce ekibim müşterinin mutfak duvarına Buderus U012 astı. O zamana göre sesi az bir cihazdı ama çalışınca adamın yatak odasından bile ses duyuluyordu. Servis cihazı a'dan z'ye inceledi ve en sonunda cihazın asıldığı duvarın düz olmadığını ve bu nedenle cihazın sağlam durmasına rağmen dengesiz olduğunu tespit ettik.Cihazın duvara gelen yerleri düzeltildi ve sorun giderildi.

 

 

Merhabalar evet buderusun tecrübesi sabit ancak bu tecrübe kombi alanında değil döküm ve kazan  üzerinedir.

https://www.buderus.com/tr/tr/buderus/tarihce/

 

Bosch ta zaten kendi kombi tecrübesi ile birleştirme ve marka algısı için satın aldı buderusu.

 

"Avrupa'da bir standart var ve hepsi buna uymak zorunda. 

Şu anda Baymak'ın çıkardığı son cihazlara bakın, onlar bile sessiz."

 

evet standart gereği ölçüm koşulları , bağımsız laboraturar testleri belirlidir ancak üreticiler ses konusunu ciddiye almadıkları ürünlerden belli adamlar 52 desibeli bile sessiz olarak lanse ediyorlar.

 

https://www.remeha.com.tr/urunler/kombiler/tam-yogusmali/avanta-plus-tam-yogusmali-kompakt-yeni-nesil-kombi

 

Kombi gürültüsüne son (52 dB)

 

Remeha Avanta Plus kombi

https://www.remeha.com.tr/urunler/kombiler/tam-yogusmali/avanta-plus-tam-yogusmali-kompakt-yeni-nesil-kombi

Kombi gürültüsüne son (52 dB)

 

ancak 

 

TZERRA ACE SOLO serisi ses konusunda iddaalı

 

 




canguntan
Danışman canguntan
08 Ekim 2020

Bu cihazları ben birebir dinlediğim için size şibu şekilde bir bilgi veriyorum. Zaten Remeha bayiliğim var. Son taktığım müstakil evde Avantaplus'ın çalıştığını anlayamadık. Doğru montaj edilen bir cihazın kesinlikle rahatsız edecek sesi yapmaması lazım.
Katalogdaki değerlerin dışında gerçek hayatta yapılan montajlardan sonraki durumları incelemeniz daha sağlıklı olur.
Buderus kömürlü kazan ile başladı. Zaman içinde kombi de üretmek zorunda kaldı. Kombi unutmayın ki küçük bir kazan gibidir. Aynı yanma mantığı ile çalışır ama ısıttığı alan çok daha büyüktür. 
Şu anda Buderus'un kaskad sistemleri ve yer tipi yoğuşmalı kazanları aynı büyük bir kombi çalışmaktadır.
Remeha Tzerra Ace Solo adından da anlaşılabileceği gibi sıcak suyu farklı ısıtmaktadır.Kombi harici bir boyler ile de çalışabilmektedir. Kombilerin ses yapmasının nedeni pompa ve fandır ki cihazı yeni alıp, sistemi ilk çalıştırdığınızda 1 hafta kadar sistemdeki hava nedeniyle ses duyarsınız.Zamanlar hava iyice azaldığından sesi kesilir.Ama sıcak kullanım suyu kullanırsanız o zaman ses 52 dB'ye çıkabilir.AB'de bu konularda aldatıcı davranılırsa çok büyük cezalar var.
Geçmişi dönerseniz pek çoğunun kataloğunda 42 dB gibi bir değer görürdünüz.Bu sadece ısıtma çalıştığı zaman geçerliydi.Çünkü kullanım sıcak suyu uzun süre kullanılmadığından çok öneme sahip değildi ama şimdi öyle değil. Aynı yoğuşmalı cihazların %100'ün üzerinde verimleri olamayacağı gibi. Şimdi bu da düzeldi. 
Konuştuğumuz cihazların ki Baymak'ta dahil çoğu AB menşeyli. BDR,Hollanda, Buderus, Vaillant, Viessmann Alman, Remeha Hollanda v.b. gibi menşeyli ve bu ürünlerin hepsi AB'ye de satılıyor. Bunlara Baymak'ta dahil.
Henüz kombinin sesinden dolayı bir şikayet almadım.Tabi montaj edilen duvarların düzgün olmadığı yerler hariç. Alıp denemeniz burada konuşmamızdan daha iyidir. 


mertbenzerli
mertbenzerli
10 Ekim 2020

Yazdıklarınıza katılıyorum.Örneğin bizim bulaşık makinesi , buzdolabı ve kombi 44 db etikette yazan değere göre.Fakat hepsi farklı kulağa göre.Buzdolabı anladığım defrost yaparken , bulaşık makinesi ilk çalışmada , kombi de dediğiniz gibi sıcak su kullanımında en yüksek ses şiddetinde hissediliyor.

Etiket değerleri bildiğim en yüksek değere göre yazılıyor ancak kulağa göre hepsinin en yüksek değerleri farklı.

bosch 2300i Kombi kalorifer devresinde neredeyse sessiz . 44 db.

Bulaşık makinesi Vestel in amiral modemi ekomaks  yıkama sırasında sessiz . 44 db.

 Buzdolabı yine Vestel in amiral modellerinden nfky 510x .Normal çalışma da normal seviyede. 44 db.

Yazdığım gibi hepsi 44 db  ama kulağa göre öyle değil.

Marka konusunda kombi ler özelliğine göre hepsi yakın hale gelselerde ben fiyat performans olarak Bosch , Baymak , warhmhause diyorum.




Aslann
Aslann
11 Ekim 2020

Merhabalar, bilhassa Canguntan bey sizin bütün yazılarınızı ben ve babam okuduk teşekkür ederim düzgün aydınlatıcı öğretici yazılarınız için ve babamla beraber sizden yardım istemeye karar verdik istirham ederiz cevaplarsanız memnun oluruz. Biz giresunda istikamet etmekteyiz yerden ısıtmalı 150 mt2 brüt dairemiz var deniz kenarında ve rüzgar alan biryer 3 tarafı açık bina 8. Kat izolasyon var. Biz ne kombi alacağımıza uzun süredir karar veremedik kaç kw kombi tavsiye edersiniz ne marka ne model tavsiye ederseniz -gazda şuanda henüz buraya gelmedi 2-3 ay gibi bir sürede gelir diyorlar tabi bilemiyoruz- bu konularda bize yardımcı olursanız seviniriz çok teşekkür ederiz sagolun.


Aslann
Aslann
12 Ekim 2020

Aristonun, ariston alteas one model kombisi xtratech boru genişliği arttırılmış paslanmaz çelik ısı eşanjörü özelliği dolayısı ile tercih edilmeli midir?


Mert Benzerli
Mert Benzerli
27 Ekim 2020

Hocam merhabalar ,kombi pompası hızlı mı yavaş mı olmalı sizce?

Su hızlı akımda mı ısısını daha iyi salar yoksa yavaş akımda mı?

Arkadaşın peteklerin altı ısınmıyormuş da bana danıştı.




canguntan
Danışman canguntan
29 Ekim 2020

Kombi pompasının hızının çok ya da az olması sorun çıkartabilir.Ne gibi derseniz eğer pompa çok hızlı olursa su daha ısınmadan cihaza girer çıkar.Bu durumda su yeterince ısınmadan çıkar.
Diğer taraftan pompa yetersiz kalırsa sizin yaşadığınız sorun ortaya çıkar, sirkülasyon yeterince olmadığından radyatörlerin altı çok serin üstü sıcak olur.

Öncelikle bu sorunu tam tespit edebilmek için bir kaç soru sormam gerekiyor.
1- Kombiniz evin bir ucunda ve tesisat süpürgeliklerden mi geçiyor?Eğer cevabınız "evet" ise, kombiden çıkan hat ikiye bölünmeden evin bir ucundan diğerine mi gidiyor? Yani kombi evin ortasında mesela ve kombiden çıkan hat ikiye bölünüp bir hat sağa diğer hat solamı gidiyor yoksa hat çıktığı gibi evi mi dolanıyor?
2- Kalorifer tesisatınıza baktığınızda boruların çapları nasıl?Kombiden çıkınca büyük ve sonra bir yerde çap düşüyor mu?Radyatörlere bağlantı borusu ile aynı çapta, kalorifer hattında boru var mı?

Bunları neden soruyorsunuz diyorsanız, sorun tesisatınızdaki sirkülayon sorunundan dolayı radyatörleriniz yeterince ısınmıyor olabilir.Eğer kombi tek hat üzerinden eve yayılıyorsa boru çapının buna uygun olarak seçilmesi gerekir.Eğer seçim doğru yapılmazsa özellikle son radyatörlerde sorunu daha da fazla yaşarsınız.
Eğer kalorifer sisteminiz "mobil sistem" ya da yer altından her radyatöre gidiyorsa o zaman bu boruların bağlandığı "kollektör" dediğimiz tüm hatların toplandığı yerdeki vanaların tamamının tam açık olup olmadığını kontrol etmelisiniz.
Son olarak kombiyi kaç derecede yaktığınız önemlidir.Kimi der ki 40 derecede sürekli yakınca evim iyi ısındı. Güzel tabi ama insan vücudunun sıcaklığı zaten 37 derece. Bu sıcaklıkta so kombiden radyatörlere gidene kadar oldukça soğuyacağından radyatörlerin altı ve üstü arasında ciddi fark görebilirsiniz. 
Ayrıca radyatörün üst kısmı sıcak gelen ve alt kısmı soğuk dönüş olduğundan üste göre daha soğuk olur. Ama normalde bu sıcaklık farkı normal bir ısıtmada çok belli olmaz. Düşük sıcaklıkta ya da sirkülasyonun yetersiz olduğunda hissedilir.
Tabi bir de sıcak gidişi dönüşe, dönüşüde gidişe bağladığınızda benzer sorunlar olur.
Tabi her ihtimale karşı radyatörlerinizin havasını da almış olmalısınız.Hava yapınca da ısıtma sorunlu olur.





Mert Benzerli
Mert Benzerli
30 Ekim 2020

Cevabıza teşekkürler.Sorun yaşayan arkadaş benimle aynı model Bosch 2300i kombi aldı.Benimde yaşadığım kombi hiç kapanmama sorununu yaşıyor.Ben de yaşadım biliyorum ki pompa kademesini düşürünce kombi 50 dk küsür çalışıp 10 15 dk kadar alev kapatır dinlenir hale geldi.Ben sorunu pompa kademesini frekanslı 1.kademeye alarak çözmüş oldum servisinde yönergesiyle.Arkadaşa da diyorum düşür düzelecek diye ancak kendisi hızlı akış suyun çok daha verimli olacağında tutturdu durdu.

Tecrübe ederek te gördüm ki yavaş akım su daha verimli oldu, peteklerde su yavaş yavaş ısısını salarak dönüyor.Dönüş hattı daha soğuk oldu haliyle yoğuşma verimi de arttı.Sayaçtan tüketim düştü konfor arttı.

Bu yüzden sormak istedim.Şuan petekler altları daha ılık ancak stabil ısınma mevcut.

İkimizin de tesisat Mobil sistem yeni yapı.

Ayrıca pompa kademesini düşürmek elektrik tasarrufu sağladığı gibi pompa ömrüne de olumlu etki yapıyor.

Tesisat ve dolaşım zorlanmadığı sürece özellikle mobil sistemlerde pompa kademesini mümkün mertebe düşük tutmanın faydalı olacağı çok fazla ustadan duydum ben ve kendimde tecrübe ettim.



canguntan
Danışman canguntan
02 Kasım 2020

Kademe derken, frekans kontrollü pompanın kademesini nasıl düşürdünüz?3 kademelilerde kademe düşebilir ama frekans kontrollülerde eğri değişimi olur.Acaba kombinin kapasitesini mi sınırlandırdılar?


Mert Benzerli
Mert Benzerli
05 Kasım 2020

frekanslı 1.kademeye aldık hocam.pompa 0 ila 1 arasında ihtiyaça göre çalışıyor muş.Bende etkili oldu yani sessizlik olarak bile etki etti.





canguntan
Danışman canguntan
06 Kasım 2020

Düşündüğüm gibi siz pompanın çalışma eğrisini değiştirmişsiniz. Frekans kontrollü pompalar eski kademeli pompalar gibi değildir. 
Pompanın çalışma eğrisini değiştirmek yada eski tip pompalarda kademe değiştirmek hem iyi hem kötü. Eğer doğru değişimi yapamazsanız tesisat tam ısınmaz.Önemli olan pompa seçimi.Tabi sizde kombi olduğundan bu şansınız yok diyebilirim ama ilk defa sizin sorununuza neredeyse ilk defa karşılaştım. 


Emrah Ateş
Emrah Ateş
09 Kasım 2020

Arkadaşlar kombi alacağım şu üç model arasında kaldım sizce hangisini seçmeliyim
Buderus GB062
Bosch 2300i
Vaillant Ecotec intro 24-28


mertbenzerli
mertbenzerli
09 Kasım 2020

2300i ve 2200i alanların büyük çoğunluğu şuan kombinin hiç durmamasından ve günlük 10 m3 ler kadar aşırı tüketimden şikayetçi hocam .DH ve diğer forumlarda bu yönde çokça şikayet okuyorum.işin ilginçi ben pompa kademesi ile çözmüşken diğerleri çözemedi.


Emrah Ateş
Emrah Ateş
09 Kasım 2020

Vaillantın hangi modelini tercih edersiniz ev 140-150 metrekare


Teknik Isı Mühendislik
Uzman Teknik Isı Mühendislik
10 Kasım 2020

mertbenzerli yazdı:
2300i ve 2200i alanların büyük çoğunluğu şuan kombinin hiç durmamasından ve günlük 10 m3 ler kadar aşırı tüketimden şikayetçi hocam .DH ve diğer forumlarda bu yönde çokça şikayet okuyorum.işin ilginçi ben pompa kademesi ile çözmüşken diğerleri çözemedi.


2200 devamlı sattığım, 2300i ise kendim kullanmakta olduğum kombi ve ikisinde de bu sıkıntıları yaşamadım.




Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.