brmhds
brmhds
6 ay önce

GAZ AÇIMI YAPAN KİŞİ

Arkadaşlar gaz dağıtım firması tarafından gaz açımına gelen kişinin mühendis olma şartı varmı  ? yoksa gerekli yetki belgelerini alan kişinin gaz açımına gelme yetkisi oluyormu bilgisi olanlar yazabilirmi 


Reddit
Uzman Reddit
6 ay önce

Mühendis olmasına gerek yok. 


Engin UYSAL
Danışman Engin UYSAL
6 ay önce

Normalde Mühendis gelmesi şartı var. Aykırı durumlarda (hastalık veya izin gibi) Firma sahibi de açabilir. AKSAGAZ için prosedür bu şekilde diğer gaz dağıtım şirketlerini bilmiyorum.


canguntan
Danışman canguntan
6 ay önce

Kanunen firmanın mühendisi gelmesi gerekiyor. Tabi her yerde farklı uygulama olabiliyor. Yetkili usta da kabul ediliyor.


HMŞ
HMŞ
5 ay önce

Yönetmelikte "Sertifikalı firma yetkilisi" olarak geçer. Ancak uygunluk belgesi resmi evrak olarak değerlendirildiğinden ıslak imza alma zorunluluğu vardır. Bu sene güncellenen yönetmeliğe göre tesisatı yapan ustanın da adı uygunluk belgesinde olmak zorundadır. Bu nedenle gaz dağıtım şirketi istediği taktirde hem mühendisi hem de ustayı gaz açımına çağırabilir. Böyle bir hakkı mevcuttur. Her dağıtım şirketi bunu farklı yorumlayarak farklı yönergeler verebilir.

Yönetmeliği epdk nın sitesinden doğalgaz piyasası başlığı altında inceleyebilirsiniz.


canguntan
Danışman canguntan
5 ay önce

İşin acı tarafı mühendisin yaptığı işin gaz dağıtım firmasının mühendisi değil ama uygun personelin tarafından denetlenmesi ki pek çok sorun çıkıyor tabi. Ben eğitmenlik te yaptım ama mesela öğrencim beni denetliyor garip.




Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.

dogalgazfirmalari.com