Konu: sanayi için doğalgaz yetki belgesi nerden

Üye
Üye
03 Şubat 2007

Değerli arkadaşlarım konu başlığı her ne kadar"sanayii için doğalgaz yetkisi nerden" olsada arkadaşların çok güzel tespitleri olmuş.Sektördeki arakadaşların hemen hemen hepsinin yaşadığı ve adeta kanayan bir yara olarak devam eden sorunlar yığını bizleri adeta çileden çıkardığını ben de sizlerle paylaşmak istiyorum.Çünkü arkadaşlar hepimiz biliyoruz ki iş hayatında  çoğumuz hak ettiğimiz durumları yaşamıyoruz.Zaman zaman her ne kadar bireysel tepkiler göstersek de maalesef her dönemde olduğu gibi bu tepkiler de çoğu zaman sonuçsuz kalıyor.Onun için arkadaşlar sorunların karşılığı çözümler olmadığı müddetçe biz sadece bunları dile getirmekle kalacağız.Gelin sorunlarımızı bu başlıkta toplayalım ve üyesi olduğumuz MMO ile birlikte düzeltme yoluna hatta radikal çözümler yoluna gidelim.Hepimiz biliyoruz ki oturup sadece sorunları dile getirmek hiç bir şey ifade etmez.Mesala arkadaşlar benim de yeni öğrendiğim,bir arkadaşımızın(ban_ban_78 ) dile getirdiği ve bir çok arkadaşımızın sorununa çözüm getirecek önerisini(MMO ya SMM kaydı yaptrmak) MMO zorunlu hale getirmelidir.Yalnız bunu sadece MMO dan beklemek yetmiyor bizimde aktif bir çalışma göstermemiz gerekiyor.

Haydi arkadaşlar el ele omuz omuza verip sorunlarımızı belirtelim ve çözümler üretelim...




Üye
Üye
03 Şubat 2007

ban_ban_78 yazdı:

arandur yazdı:
Son çalıştığım firmada iki aylık alacağım kaldı defalarca gitmeme ve aylar geçmesine rağmen ödemediler. Çalışma bölge müdürlüğüne dilekçe yazdım sonuç çıkarmı bilmiyorum. Siz ne yapmamı önerirsiniz?

sayın arkadaşım öncelikle geçmiş olsun diyorum..

bu tip durumlarda alınabilecek en önemli tedbir mmo dan smm belgesi yaptırılması oluyor. smm belgesi yaptırmanız için 1 sene çalışmanıza gerek yok. işyerinize başladığınız günden itibaren yaptırabiirsiniz. hem kendinizi riske atmıyorsunuz hemde ssk nız odanın belirlediği su anki değer 1.150 ytl üzerinden yatırılıyor ve en az 1.150 maaş vermek zorunda kalıyorlar. hem aksi bir durum olduğunda odamızın avukatları sizin yerinize işvereninizden çatır çatır hem maaşınızı hem ssk ınızı ödettiriyorlar. sadece smm belgesi olması yeterli. birçok işveren smm yapmak istemiyor ama smm bizim kendimiz için bir güvence olduğu kanaatindeyim.

saygılar..

Sevgili arkadaşlarım arkadaşımız ban_ban_78 in  söylediklerini bilgilerinize sunuyorum.Arkadaşımıza teşekkür ediyoruz.




erkan1818
erkan1818
26 Mayıs 2012

Arkadaslar bu konu başlığı 2007 yılında açılmış ve sonra kapanmış. Üzerinden tam 5 yıl geçmiş. Yani 5 yıl önce dile getirdiğimiz Konut ve Sanayi Belge eğitimleri birbirinden ayrıştırılarak eğitimleri verilmeli ve sertifikalandırılmalarıydı.

Neticede günümüzde düşüncelerimiz gerçekleştirilmiştir.

Şunu belirtmek isterim. 2 gün önce İgdaş Sertifikalandırma bölümü ile görüştüm. Doğalgaz İç Tesisat Yetki belgemi Akredite ettğimi bildirdim. ve İgdaş Yetki belgesi çıkarttırmak istedim. Verilen cevap şu şekilde oldu ;

Yeni Standartlara göre İGDAŞ Yetkili Belgeli Müh olmak için ister konut iş ister Sanayi işi yapmak isteyin, bu işlemler için hem İç tesisat hemde Sanayi Yetki belgelerinin her ikisinin de bulundurmak zorunluluğu getirilmiş.

Yani her iki belgede elinizde olacak ki başvurun yapın.Bu belgeleri ister UGETAM dan ister MMO dan alınız seçim sizin

Saygılarımla...




mmendes
mmendes
28 Mayıs 2012

gaz firmaları tarafından sanayi ve büyük ölcekli tüketimler için belge zorunluluğu getirilmiştir. bu nedenle MMO tarafından yetkilendirme kursları açılmaya başlamıştır.

bulunduğunuz ilin MMO na giderek kurs için muracat edin belli mevcut olunca açmak zorundadırlar

 






Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.