Arkadaşim izmirde işlem akışı online olarak proje gönderilerek yapılıyor ve el ilede teslım edersın ancak proje geri donerse çıktıyı revize etmen zor olur online o konuda guzel ve şartname konususunda haklısın acık bilgiler yok online projeni www.izmirgaz.com.tr/proje bölumunden firma kodun ve şifren ile gerçekleştire bilirsin iyi çalışmalar.
astar ve yüz oldu sanırım daha açıklayıcı olur
] çıktı ücreti de istiyorlardır kesin
benim şartnameden anladığım servis kutusu kritik daire arası kayıp 1,8 i geçmeyecek ama sanırım izmirgazdaki arkadaşlar biraz keyfi davranıyor. çünkü yazılı bir şey yok.
oysa proje formatı örnek proje verilmez mi şartnamede?
Pardon abi İzmirgazın şartnamesi mi var.Yoksa benmi yanlış anladım.Abi İzmirgazın şartnamesi filan yok.Bildiğin gibi yap.Şimdi yeni bişey çıkartıyorlar.Kolon kesme Vanası..
.Bide bugun yeni birşeye şahit oldum.3 inç Kolon kesme vanası tavanda geziyor.
ne zamana kadar sürecek peki bu adam sendecilik boşvermişlik bir fikriniz var mı?

Arkadaşım benim şahit olduğum yerde kkv ortak ortalin tavanında geçiyor.Yani orada merdiven yapılamaz.Yapılsa dahi mahali kapatır.Geçiş yapılamaz.Nasıl olacak o zaman. sizin fikirlerinize havale ediyorum.Gereklimi sizce kkv.
bazı arkadaşlar şartnameyi eline alınca boyacı küpü gibi hatasız proje yapabileceklerini sanıyorlar, o zaman alalım birer şartname ezberleyelim ve başka hiç bir kurs, eğitim görmeden veya döküman, kaynak incelemeden oturalım mükemmel projeler yapalım.
bu mümkün değil; tüm gaz dağıtım şirketlerinin şartnameleri hemen hemen birbirinin aynısı, sadece genel uygulamalarda uyulacak kuralları ve basit teknik detayları içermektedir. yapılacak tek şey var o da gaz dağıtım şirketlerini, MMO' sını ve EPDK yı yazı bombardımanına tutup tüm Türkiyede kullanılacak ORTAK şartname oluşturulabilmesi için zorlamak.
makinemh diyorki
kkv yeni mi girdi şartnameye. gerekli bir elemandır bence ama tek kolonda uygulamaz. tamir bakım gibi durumlarda bütün binanın gazını kesmek yerine sadece o hattın gazı kesilir. tavanda geziyorsa merdiven yapılır
dogru cevaptır.ayrıca kolon kesme vanası tavanda olması bır sorun arz etmez.cunku bir tarafına gazını boşaltırken merdıven koyup cıkabılır eger rısklıysede akv den kapatabılırsın.kolon kesme için ıstersen demırden merdıvenlı ayakarda yabılırsın.
arkadaşlar askerdeydim yeni katıldım aranıza hepinize merhaba kkv yeni gelmedi her zaman vardı geçen sene yaptığımız kolonlardada vardı tadilat veya kaçak olduğunda tüm hattın gazını kesmek ve boşaltmak yerine sadece o hattın gazı boşaltılır böyle durumlarda hattı azotla temizlemek gerekir aslında ama ne yazık ki lüzum görülmüyor.
saygılar...