çanakkale ilinde ve ilçelerinde başlayan doğalgaz çalışmaları nedeniyle hepinizin tahmin edeceği gibi doğalgaz firmaları çoğaldı. bu firmaların çoğalması ile birlikte birçok kombi markasının da bayiliğini görmek mümkün. bunların arasında özellikle baymak başı çekiyor. yüzbin nüfusu olan bir ilde on tane baymak bayisi var. çok ilginç bir durum. bu mantıkla çalışan bir diğer marka ise demirdöküm.
ancak bu markalar arasında benim göremediğim tek marka bosch. sanıyorum bu bölge için bayilik araştırmasını yapıyorlardır. eğer bu işe girmek isteyen ve bayilik almayı düşünen arkadaşlar var ise ben kesinlikle bosch bayiliği almalarını tavsiye ederim. çünkü ben 6 senedir bosch ana bayiliği yapıyorum ve bu zaman içinde başka bir marka ne aldım nede sattım.son iki senede sattığım 800 adet kombiden sadece 6 müşterim şikayette bulundu ve bu 6 müşteriminde bosch yetkili sevisleri şikayetlerini giderdi. bayisine herzaman destek veren ve bayisine kazandıran bir marka. bunun yanında müşteri memnuniyeti herzaman ön planda. bu marka için söyleyecek çok şey var ama buraya yazmakla bitmez.
senin yabancı dediğin firma marka bugün 6500 kişiyi bünyesinde istihdam ediyor. her bir kişinin 2 kişiye baktığını düşünelim 19500 kişiye geçim imkanı sağlıyor. bununla beraber bütün üretimlerini Türkiye de kurmuş olduğu üretim tesislerinde yapıyor. Yan sanayileri ile beraber çalışanları da düşünürsek rakamın ne kadar büyüdüğünü göreceksin.
eyle böyle yabancılar yiyecekse bu parayı buyursunlar yesinler. benden yana helal olsun. sonuçta benim insanıma olan faydası önemli. olaylara objektif yaklaşı biraz.