turkeryildiz
turkeryildiz
09 Şubat 2006

ekonomik kombi???

merhabalar

iyigünler

benim şöyle bi sorum olacak: aynı çalışma şartlarında değişik marka kombilere bi test yapsak.

 bu testin içeriği de şöyle olsa;

90 metrekare bi dairede sıcaklığın 23 derecede sabit tutulması isteniyor. ve içeriye sırasıyla buderus, vaillant, eca, bosch, ferroli, demirdöküm, compy(cm) kombi takıyoruz. ve bu kombilerin hepsine 10 metreküp gaz veriliyor.

sorum şu; yukarıda yazılı kombilerin aynı şartlarda en uzun süre  çalışanından en kısa süre calışana doğru sıralama yapabilirmiyiz????

yardımcı olursanız sevinirim....


elsan-
elsan-
09 Şubat 2006

      Arkadaşlar ne olur bu tip soruları bari siz sormayın.1992-1998 yılları arasında bu soru sorulur ve cevaplanırdı.Çünki o yıllarda kombilerin büyük bir kısmı on-off çalışırdı.Artık teknoloji değişti.Kombiler full modülasyonlu yani alev ısı ihtiyacına göre ayarlanıyor.Yani kısaca verdiğiniz örneğe göre bu kombi 8 saat bu kombi 10 saat çalışıp 10 metreküp gaz tüketir mantığı artık yok.Belki anlık farklar olabilir.

      Asıl önemli konu takılan cihazların satış sonrası hizmetleridir.Ben 24 saat hizmet veriyorum diyenler ya başvuru telefonları hep meşguldür yada yıllık anlaşma yapacaksınız ücreti 200 eurodur der.Yada kombinin yedek parça fiatı uçuktur.O yüzden  sizlere önerim bu marka 100 yıldır şofben yapıyor bu marka bilmemne belgeli laflarına kanmayın.

      Ben yaklaşık üç yıldır CM kombi satıp takıyorum.Bu konularda hiç başım ağrımadı.Hele yeni çıkan 40 ve 60 lt. boylerli modelleri süper.Bilgilerinize... 




gkolukisa
gkolukisa
09 Şubat 2006

marka olarak sıralama yapılamaz belki ama verim değerlerine göre bir sıralama yapabilrisin. yoğuşmalı olanlar en verimliler doğal olarak.


nsardas2
nsardas2
03 Nisan 2006

CİHAZ VERİMLERİ AYNI OLSA BİLE SERVİSİN YAPACAĞI GAZ BASINÇ AYARIYLADA ÇOK ALAKALI Bİ DURUM.NE SERVİSLER GÖRDÜM BASINÇ ÖLÇÜMÜ YAPMADAN CİHAZI ÇALIŞTIRAN.GELİRKEN Bİ MANOMETRE GETİRMEYE ÜŞENEN.....




kartal39
kartal39
16 Nisan 2006

 

     Merhaba Arkadaşlar;

     Ben airfel kombileri kullanan veya hakkında bilgisi olan arkadaşlardan öğrenmek istediğim bu marka kombilerin kalitesi, performansı, memnuniyet durumunu bildirirlerse çok memnun olurum.

     Herkese iyi çalışmalar, bol kazançlar.




mkaya
mkaya
16 Nisan 2006

MERAK ETME KESİNLİKLE GÜZELDİR HİÇ BİR SORUN YAŞAMASSIN EMİN OL ZATEN  BÜTÜN KOMBİLER AYNIDIR ONDAN (BİR KAÇ KOMBİİ HARİÇ)  ARTIK TİCARET DEĞİŞTİ ARKADAŞIM (GÜÇLÜ FİRMA=GÜÇLÜ MARKAxGÜÇLÜ MARKA=GÜÇLÜ FİRMA) GERÇEKTEN BUNU AİRFELİ İYİ OLUP OLMASINDAN YAZMADIM ARTIK SEKTÖRÜMÜZ DEĞİŞİYOR.ZATEN AİRFELDE KULLANMADIK


ruchan
ruchan
17 Nisan 2006

KOMBİ DE EN TASSARUFLU KOMBİ --> C.M (ÜÇ YOLLU KADEMELİ ATEŞLEME SİSTEMİYLE)

EN SAĞLAM KOMBİ--> DEMİRDÖKÜM ADEN (YEDEK PARÇASI UCUZ TABİRİ CAİZSE TANK GİBİ KOMBİ)

PLASE YE DE   E.C.A   DEDİRİM

GÜRÜLTÜ VE SAĞLAM OLSUN DERSENİZ  BOSCH  DERİM

VAILLANT , BUDERUS , VIESSMAN KOMBİLER TÜRKİYE STANDARTLARININ ÇOK ÜSTÜNDE (YEDEK PARÇA VE SERVİS ÜCRETLERİ YÖNÜNDEN)

BAYMAK  MAIN GRUBU UCUZ  EKONOMİK ALTERNATİF OLABİLİR

HEM UCUZ HEM YAKITTAN TASSARUF SAĞLASIN DERSENİZ  PROTHERM LEOPARD MODELİNİ ÖNERİRİM  ŞOFBEN FİYATINA 700 YTL  TİKO PARAYA

ŞİMDİ BUNLARI KULLANIYORUM BAŞIMDA AĞRIMADI






Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.