fatih1030115453
fatih1030115453
03 Eylül 2007

LPG Projesi

Arkadaşlar elinde LPG ile bina ısıtması ile alakalı proje olan var mı acaba.  Bu uygulamannın yapılacağı yer şehrin çok dışında bi hava alanı burada adamlar uçak hangarı yapıyolar ve burada ısıtmayı Lpg ile sağlamak istiyolar örnek bi proje elinizde varmı acaba yardımcı olursanız çook sevinirim   kolay gelsin


ali orhun
ali orhun
03 Eylül 2007

ARKADAŞIM, TS 55 VE 1446 YA BAK.AYRICA LPG SATIŞ ŞİRKETLERİ

TANK KONUSUNDA, VE YÜKSEK BASINÇ/ALÇAK BASINÇ TESİSATI KONUSUNDA YARDIMCI OLUR.

GENEL DE TANKLARI KİRALIYORLAR.GAZ ŞİRKETLERİNİN TANKLARI KALİTE ONAYLI TANKLAR. YER DURUMUNA GÖRE STANDARTLARDAKİ TABLOLARDAN YER ÜSTÜ VEYA YERALTI TANK SEÇİMİNE KARAR VERİLEBİLİR. MESAFELER ÖNEMLİ.

 MMO LPG TESİSATI EL KİTANBINDA ÖRNEK PROJELERİ DE BULABİLİRSİN.

KOLAY GELSİN.

TEŞEKKÜRLER/SAYGILAR

 




gencmuhendis
gencmuhendis
03 Eylül 2007

elimde proje yok ama yardımcı olabililecek ve ışık olacak  teknik uygulamalı bilgiler var.adres belirtirsen yardımcı olabilir.sende sistemde Download edersin.iyi çalışmalr..




VEYSEL BILGIN
Danışman VEYSEL BILGIN
03 Eylül 2007

Degerli Kardesim

Size teknik destek ve yardimci olabilmek icin Yillardir arsivimde ozenle sakladigim ve bizzati projelerini ve  uygulamalarini kendimizin yaptigi projeleri gonderiyorum.Umarim size ve sitedeki diger arkadaslarimiza katkida bulunur. 

En Derin Sevgi ve Selamlarimla

Bartrobel34

 




VEYSEL BILGIN
Danışman VEYSEL BILGIN
03 Eylül 2007




VEYSEL BILGIN
Danışman VEYSEL BILGIN
03 Eylül 2007




VEYSEL BILGIN
Danışman VEYSEL BILGIN
03 Eylül 2007




VEYSEL BILGIN
Danışman VEYSEL BILGIN
03 Eylül 2007




VEYSEL BILGIN
Danışman VEYSEL BILGIN
03 Eylül 2007

 

Simdi gelelim isin teknik boyutuna.LPG Tesislerinde tuketim noktalarinda gaz boru capi hesabini yapmak icin ozel bir boru capi hesabi cizelgesi kullanilir.Ancak suanda yanimda olmadigi icin yayinlayamiyorum.Ancak bilinmesi gereken temel nokta sudur.LPG kisacasi %70 Butan %30 propan karisimi mix gaz Dogalgazdan daha yuksek isisal verime sahip olmakla birlikte (yaklasik 2.5 kat) zengin bir gazdir.Kucuk tankli sistemlerde % 90 propan %10 butan kullanilmasi halinde tuketimin ihtiyacina gore tank secimi yapilir ve tank yaninda ilave bir buharlastiriciya (kucuk domestik kullanimlarda elektrikli buharlastirici) ihtiyac yoktur.Tuketim icin gerekli buhar fazindaki gaz tank icindeki sivi propanin cevreden aldigi isi vasitasi ile gerceklesir.Ancak mix gazda mutlaka buharlastiriciya ihtiyac vardir.Bu nedenle domestik uygulamalarda elektrikli sanayi uygulamalarinda sicak sulu buharlastiriciya gereksinim olmaktadir.Yukarda sozunu ettigim zengin gaz temelinden yola cikarak sunu soyleyebiliriz dogalgaza gore hesaplanan boru caplarinda LPG cok rahat calisir.Ancak LPG ye gore yapilmis kucuk boru caplarinda dogalagazi kullanmazsiniz.Ayrica kisin soguk havalarda MIX lpg nin likitlesme problemi vardir.Bu nedenle mix lpg tesisatlarinda tesisatin gereksiz yere buyuk secilmesi sizi handikapa goturur.Zira borunun isi kayip yuzey alani buyuyecek ve mixazin daha kolay llikitlesmesine yol acacaktir.temel renorud formulunde 50 mbar ustu kullanilan ana formulde dogalgazin relatif yogunlugunun yerine LPG nin bagil yani relatif yogunlugu koyarak LPG hatlarinda boru capi secimini cok  rahatlikla yapabilirsiniz,Hiz siniri evsel uygulamlarda 6 m/sn sanayide 25 m/sn dir/Ayrica OLU HACIM hesabina cok dikkat edinizi.

  1996-1998 Yillarinda  Evsel Ve Sanayi uygulamalari Proje Yoneticisi 1998-2003 yillarindada Muteahhit olarak gorev yaptigim IPRAGAZ A.S  Dokmegaz Eski Muduru ve Turkiyede LPG Konusunda PRIMA SAYIN ERKAN OLGACER'I Sukranla aniyor  kendisine saygilarimi sunuyorum.

En Derin Sevgi Ve Selamlarimla

Bartrobel34 




silvershadow
silvershadow
03 Eylül 2007

 1 numarasın .....


VEYSEL BILGIN
Danışman VEYSEL BILGIN
03 Eylül 2007

silvershadow yazdı:
 1 numarasýn .....

Tayfun

Asil verilenleri degerlendirmesini bilenler yani sizler

1 numarasiniz.Gozlerinden operim.

Basarilar 




ali orhun
ali orhun
04 Eylül 2007

silvershadova katılıyorum.Fatih Bey, avan proje ile ilgili kaba verileri belirtirse yardımcı olmaya devam ederiz. Özellikle saha ve mesafeler müsaitse, İŞLETME/bakım ve acil durumlarda yer üstülpg tanklarının avantajı vardır.

Teşekkürler/saygılar




wassel
wassel
28 Nisan 2011

TEŞEKKURLER


mac501
mac501
20 Mart 2016

yeraltı tank ile dispenser arası proje nerden bulabilirim?






Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.