okan59
okan59
04 Eylül 2007

radyant ısıtıcı boru cap hesapları

cokkk acil!!

mrb arkdslr 50mbar la calısan 70kw ve 50kw calısan patent ısıtıcılar için boru capı hesabı yapmam gerekiyor büyük atölyeler ve sadece bir tanesinde 10 adet patent ısıtıcı var.sizden ricam boru capı hesabı yapmak için gerekli veriler..

ayrıca regülatörü servis kutusundan sonramı yerlestireyim yoksa her patent ısıtıcının önünemi..


sahic
sahic
04 Eylül 2007

Okan ısısanın yayınlarında bu konuyla ilgili geniş bir anlatım mevcut www.isisan.com dan ulaşabılırsın


okan59
okan59
04 Eylül 2007

bulamadım o adresde


marlo
Supervisor marlo
04 Eylül 2007

http://www.dogalgazprojesi.com/entry_search_form.asp?KW=50

linkinde istemediğin kadar 50 mbar hesap tablosu mevcuttur. indir bir tanesini ve elindeki verileri tabloya işle.

Regülatör konusunda ise regülatörü mümkün olduğu kadar uzak noktaya (servis kutusundan) koymaya çalış. çünkü yüksek basınçdaki gazın geçtiği borularda boru çapı ve maliyeti oldukça düşük olacaktır.mümkünse regülatörünü cihaz önüne kadar getirmeni tavsiye ederim.



VEYSEL BILGIN
Danışman VEYSEL BILGIN
04 Eylül 2007

marlo yazdı:
http://www.dogalgazprojesi.com/entry_search_form.asp?KW=50

linkinde istemediðin kadar 50 mbar hesap tablosu mevcuttur. indir bir tanesini ve elindeki verileri tabloya iþle.

Regülatör konusunda ise regülatörü mümkün olduðu kadar uzak noktaya (servis kutusundan) koymaya çalýþ. çünkü yüksek basýnçdaki gazýn geçtiði borularda boru çapý ve maliyeti oldukça düþük olacaktýr.mümkünse regülatörünü cihaz önüne kadar getirmeni tavsiye ederim.

Bu tur cihazlarda 2.kademe regulatoru cihazdan mumkun oldugu kadar uzaga koymakta fayda vardir.Zira cok yakin oldugunda insanin nefes almasina benzer ic cekis yanma baslangicindada yasanir.Ancak yakin olmasinda en onemli problem cihazin yanmaya baslamasindan sonra tren makinisti gibi  duduk calmaya baslamasidir.Radyant isiticilar ile birlikte atmosferk brulorlu cihazlarda da bu sorun cok yasanir.Bundan sebep Regulatorun mumkun oldugunca cihazdan uzak bir noktaya koyulmasidir dogru olan.    




marlo
Supervisor marlo
05 Eylül 2007

sanıırm sizin bahsettiğiniz şey kazanlar için yapılan ölü hacim hesabıyla ilgili, ilk yanma sırasında yeterli yanma ve sistemin devreye girmesi için ilk yanmada normal çekişe göre daha fazla gaz çekişi yapar, tesisat dizayn edilirken bu durum göz önüne alınmazsa dediğinize de benzer olumsuzluklar görülebilir..




Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.