Elektro füzyon kaynağı yaparken elektriğin kesildiğini düşünelim.
Ne yapmanız lazım? Boruyu kesip yeni bir fittings mi takarsınız?
100 saniye kala elektrik kesildi mesela. Kaynak makinesi'ne fittings etiketini tekrar mı okutarak bir 100-150 sn daha ısıtır mısınız? (Bazı arkadaşlar kimlik kartını makine tekrar okumaz diyebilir makinenin ustası o kimliği tekrar okutabilir.)
Tekrar ısıtmak sizce sağlıklı mıdır?
Elektro füzyon kaynaðý yaparken elektriðin kesildiðini düþünelim.
Ne yapmanýz lazým? Boruyu kesip yeni bir fittings mi takarsýnýz?
100 saniye kala elektrik kesildi mesela. Kaynak makinesi'ne fittings etiketini tekrar mý okutarak bir 100-150 sn daha ýsýtýr mýsýnýz? (Bazý arkadaþlar kimlik kartýný makine tekrar okumaz diyebilir makinenin ustasý o kimliði tekrar okutabilir.)
Tekrar ýsýtmak sizce saðlýklý mýdýr?
Sayin Hasanozf
Bu degerli bir okadar da guzel hazirlanmis sorunuz icin tesekkurler.
Simdi elektrik fuzyon kaynak teknigi bu konuda ne diyor ona bakalim.
Yetersiz
ısıtma; Yetersiz birleştirme kuvveti sonucuDudaklar çok küçük.
Kisacasi On isitma devresinde elektrik akimin kesilmesi sonucu yeterli sicaklik saglanamaz 200-220 C (tabi cidar kalinligina bagli olarak) ama sicaklik degeri bunlardir.Yeterli sicakligin saglanamasi durumunda da yeterli basincla birlestirme yapilamayacaktir.Boylesi bir durumda mahretli de olsa ustanin yapmis oldugu barkod okutma hikayesi ile Alinin Kulahi veliye Velinin kulahi Aliye yontemini izlemektense dogru olani yapip parcayi istenilen olculerde (sagdan soldan 2 c m daha fazla) kesip cikarmaktir.
En derin sevgi ve selamlarimla
Bartrobel34
Değerli Arkadaşlarım,
Bu çok önemli bir konu,Veysel Beyin önerilerini dikkatle okumalı ve uygulamalıyız.Ancak diğer arkadaşlarımın bu konudaki görüşleri nedir?Makinanın soğuması haricinde ısıya maruz kalan parçadan uygun uzunlukta kesip soğuyan makinayla tekrar kaynak prosedürü uygulanmalıdır diye düşünüyorum.
pe hatlar hakkında bilgisi ve dökümanı olan arkaadşlar varsa o dökümanları yayınlayabilirler mi???
tşk ederiz.