sadivarol
sadivarol
11 Şubat 2008

lpgli tesisat

evime lpg tüp ile çalışan bir tane arçelik şofben , bir tanede ocak alacağım.

şofben: http://www.arcelik.com.tr/Cultures/tr-TR/ArcelikUrunler/8906910100.htm?&productCode=8906910100

ocak: http://www.arcelik.com.tr/Cultures/tr-TR/ArcelikUrunler/7748170151.htm?&productCode=7748170151

şofbeni evin ufak makina dairesine takacağım. şofbenin ve ocağın tüpleri yine makina dairesinde olacak. makina dairesinden mutfakta olacak olan ocağa lpg hattı çekeceğim. sofben için olan tüp şofbenin hemen yanında olacak.

size sormak isteklerim:

1- arçeliğin sitesini inceledim. en az gaz sarfiyatı olan şofben modeli bu idi.  1.7 kg/saat. diğer modelleri ise 1.76 kg/saat idi. sizce seçtiğim model iyimidir? ürün kalitesi çalışması vs.. bir tavsiyeniz öneriniz varmı?

2- makina dairesinden mutfaktaki ocağa kadar çekilcek boru mesafesi yaklaşık 8-10 mt. bu hattı nasıl bir boru ile çektireyim? hangi tip ? duvar içine gömerek gidebilirm. yoksa açıktanmı gitsin? bu tesisat için önerileriniz nedir?

3- her iki cihaz içinde 300 mmSS çıkış basıncında detantör kullanılamsı gerektiği yazıyor. kullancağım lpg tüpler 12 kg. ev tipi tüpler. hem ocağı hem şofbeni aynı tüpe bağlayabilirmiyim ? basınç yeterli olurmu ? yoksa her cihaz için ayrı ayrı tüpmü kullanayım ?

4- bu iki üründe kulnacağım lpg tüpleri en verimli bir şekilde nasıl kullanbalirim? özel bir yöntem varmı? yani tüplerin içindeki tüm gazı yeterli bir basınçta sonun kadar kullanmaktan bahsediyorum... bildiğim kadarı ile kombilerde yüksek basınç gerektiği için soğuk havalarda tüplerde donma olup basınç düşüyordu ve içinde gaz olmasına rağmen tüpler kullanılamıyordu. şofben ve ocaktada aynı sorunlarla karşılaşabilirmiyim ? önerileriniz nedir ?

 


Bu konuda henüz bir cevap yazılmamış.



Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.