Konu: Kombi Çalışırken Radyatör Vanaları Kapatılırsa?

maatonifi
Uzman maatonifi
06 Mart 2009

İlle de kaçak olmadığından eminseniz, kombinin şebeke vanasını kontrol edin.eğer şebeke vanası tam sıkılmamış, veya su kaçırıyorsa ve şehir şebeke suyu basıcı stabil değilse tesisatınızda basınç atması ve eksilmesi olabilir.


selka
selka
06 Mart 2009

beyda yazdı:
peki bu 5-6 saatlik olursa problem olurmu?

nasıl yani neden zarar versin




beyda
beyda
06 Mart 2009

tesisatımız plastik boru tesisatı.


zaferakıncı
zaferakıncı
07 Mart 2009

Plastik boru tesisatlarında kullanılan boru içten folyolu dediğimiz borudansa ve tesisatı yapan usta içten folyolu plastik boruların alınlarını traşlamamış ise belli bir süre sonra bu borular ekleme yaparken tam rejimde birleşme olmadığından dolayı kaçırma ihtimali olabiliyor. Birde dişli birleştirme yerlerinden (ketenden) damla halinde de kaçak olsa bile kombiniz çalışıyor durumda iken bu damlayı kurutabileceğinden kaçak görünmez, ancak bu kaçak kombiniz artık çalışmıyor durumunda belli olur. Kaçağın olduğu yer yeşil renkte bir küf tabakası oluşur.

Bunlarda yok ise MAATONİFİ arkadaşımızın dediği gibi şebeke vanası tam kapatmaz ise aynı durum ortaya çıkar. Bu durumda şebeke borusuna çekvalf dediğimiz parça takılmalıdır...



beyda
beyda
09 Mart 2009

evet içten folyolu boru.şuan için boruların ek yerlerinde sızıntı olup olmadığına bakıyorum fakat şuan için bişey yok fakat kombiyi kapattığımızda eğer sızıntı olursa o zaman baya bi kötü olacak.bide bişey sorucam size bu kombinin altından geçen biri soğuk su biri sıcak su borusu varya bunlar yan yana değil aralarında bir boru daha var,servis öyle olmasının iyi olmadığını ve çok çabuk tıkanacağını söyledi ,bu konuyu biraz açarmısınız.kombinin altındaki sıcak ve soğuk su boruları yan yana olması lazım?




Hasan Arslan
Hasan Arslan
17 Aralık 2018

Sevgili Beyda;
Kombi peteklerinin bütün vanalarını kapatmak sisteme zarar vermez ve bu gibi durumlarda,
By-pass sistemi otomatik olarak devreye girecektir fakat, 
sürekli açılıp kapanan vanalarda ilerleyen zamanlarda arıza meydana gelmesi ihtimali de kuvvetlidir, ancak bu şekilde kullanmak, kombinin daha sık devreye girmesini sağlayacak ve kombinin normal çalışma aktivitesini bozacak vede verimini düşerecekdir. Ama ısıtılan su miktarındaki azalmanın sağlayacağı bir tasarruf oranı , verimsiz çalışmanın getirdiği orandan büyük olacağından, sonuçta gaz tüketiminde tasarruf sağlanacağıda kesindir.
Bu arada, manometre üzerinde bulunan kadran, siz kombiye her su ilave ettiğinizde su basıncını düşük gösteriyorsa eğer bu sebeplerden biride muhtemelen genleşme tankından kaynaklıyor olabilir çünkü, k
ombinin iç aksamında bulunan genleşme tankı ve bu tankın içerisinde mevcut olan membran iki kısma ayırılır. Bu kısımlardan birinde su, diğerinde ise hava (gaz) bulunur. Sistem de mevcut sıcaklık oranı yükseldikçe su genleşmeye uğrar ve hacimdeki yükselme kadarda genleşme tankının içerisindeki sistem basıncı dengelenir. Şayet genleşme tankının içerisinde bulunan hava (gaz) bitmişse eğer, kombi bu tank yokmuş gibi çalışma prensibi sergiler. Bu durumda ise kombinin su basıncı yükselir. Üç barı geçtiği takdirde de kombinin fabrikasyon iç bağlantıları zarar görmemesi için emniyet ventili adı verilen su tahliye valfi otomatik olarak devreye girer ve kombi su akıtmaya başlar. Kombi çalışmayı kestiğinde ise su basıncı ya normale dönecek, yada sıfırlanacaktır. Ventilden de damla damla şeklinde su sızıntısı olur.
Bilginize...


Hasan Arslan
Hasan Arslan
17 Aralık 2018

Kombinin alt bağlantıları şu şekildedir genellikle.
Kombiyi karşınıza aldığınızda sağ tarafta bulunan 2 boru hattı soğuk, sol tarafta bulunan 2 boru hattı ise sıcaktır.
En sağdaki boru petekler den dönüş soğuk su borusu, en soldaki boru ise peteklere gidiş sıcak su borusudur.
Sağdan 2' nci boru musluklara giden soğuk su,
soldan 2' nci boru ise yine musluklara giden sıcak su hattıdır ve birde 5' nci olarak gaz giriş borusu bulunur.
Başka ne gibi bir bağlantı olabilir ki kombinin altında??? 


Ahmet Solmaz
Uzman Ahmet Solmaz
17 Aralık 2018

Kombi radyatör vanaları kapalıyken çalışmaya devam eder ancak pompa zorlanmaya başlar ısınan su ısınmaya devam eder ve emniyet valfleri kombiyi korumaz için gaz ve elektrik valflarini kapatır kombi çalışmaz iyi çalışmalar 




Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.