Konu: Basincli Hatlarda Koc Darbesi?

ozkanozkaya
ozkanozkaya
09 Nisan 2009

sayın  Bartrobel34

Ani  musluk kapama hareketlerinde gerçekleşmektedir.

zaten sistem yüksek basıçlı olarak ifade ettiniz bu ani musluk hareketlerinde basınç katlanmaktadır.Boru sistemimizde vuruntu yaparak koç vuruşu meydana gelmektedir.

Bsaınçlı sistemlerde tehlike yaratan mamül ise bence küresel vanadır suyla meydana gelen ani refleks hareketini küresel vana ile gerçekleştirerek yine bir basıncı katlama olayı ile tehlike yaratabiliriz....

saygılarımla........




erdal161
erdal161
10 Nisan 2009

Sayın Bartrobel34

Sayın Özkanözkaya'ya katılıyorum. ani açma-kapama hareketlerinde tesisatlarda koç vuruşu darbesi meydana gelmektedir. üniversitede okurken wc'lerdeki bas'lar (küresel vana) hep bu sıkıntıyı yaşatıyordu. Tesisat bölümü olarak tesisatlara hava cebi adındaki parçayı ekleyerek sıkıntıdan kurtulmuştuk...

sistemde hidrofor kullanıldığı durumlarda ise hidrofor çıkışında basınç regulatörü kullanılır. böylece basınç dalgalanmaları önlenir ve konfor artar, su tüketimi azalır...

bilgilerimizi tazelediğin için teşekkürler Veysel abi...




VEYSEL BILGIN
Danışman VEYSEL BILGIN
10 Nisan 2009

Degerli Yorumlariniz icin tesekkurler.

Bu tur hatlarda Demir dokum vanalar asla kullanilmamalidir. Secilmesi gereken vana benzeri ekipmanlar celik dokum olmalidir.

Koc darbesi riski olan tesisatlarda mutlaka kaucuk kompansatorler kullanilmalidir.

Selamlar




maatonifi
Uzman maatonifi
11 Nisan 2009

Daha büyük debili tesislerde, özellikle terfi sistemlerinde bu durum daha önem kazanır.Onun için terfi projeleri hazırlanırken, sistemde darbe(su koçu) olup olmayacağı da tahkik edilir. Bunun için geliştirilmiş karmaşık hesap yöntemleri mevcuttur. Darbe oluşumunun belirlenmesi halinde çeşitli ekipmalar kullanılarak, darbenin zarar vermesi önlenmelidir.Darbe kazanı, darbe önleyici vanalar ve denge bacası başlıca tedbirlerdir.Tabi boru cinsi veya çapı değiştirlerek de darbe önlenebilir. Bu konu ile ilgilenen arkadaşlara yardımcı olabilirim.


VEYSEL BILGIN
Danışman VEYSEL BILGIN
21 Kasım 2009




airsinan
airsinan
26 Nisan 2010

Bildiğim kadarıyla bu tür durumları yaratabilen malzeme çek valflerdir.


aslan
aslan
27 Nisan 2010

Özellikle terfi istasyonlarlarda ani start ve stoplar da koç darbesi kaynağı olabilmektedr. Önlem için pompa motorları için soft starter veya çıkışa kontrol vanası monte edilmesi çözüm olabimektdir.

Motor durduktan sonra meydana gelen darbelerde ise (su geri akışı ve kopmalarda) beli aralılarla konulacak çekvalfler ile vantuz motajı çözüm olabilmektedir.

Sn. Maatonifi, darbe kazanı ve denge bacası hesaplamalarıyla ilgili bilgi paylaşımında bulanabilirmisiniz?

 




diez
diez
30 Temmuz 2010

D=((250*Q)/√Hm) gibi kabaca bir hesabı var koç darbesi vanası çapının.
D : vana çapı mm
Q : m3/h cinsinden debi
Hm: sistem işletme basıncı mSS

ör: 220m3/h ve 125mSS bir sistem için yaklaşık 70mm gibi bir sonuç çıkıyor.Bu üst değere yuvarlanabilir.. yani Ø80 olabilir (3")

Köy hizmetleri birim fiyatlarında var karşılığı
ör : ø 80 MM için

36/KH-72-4   10-16 ATÜ SU KOÇU DARBESİNİ ÖNLEME KONTR.VANA.YERİNE KONMASI









Bu vana sisteme TE şeklinde bağlandığı için sistemin boru çapından bağımsız..

Bunun dışında a yani dalga hızını vs bulmak gibi uzun bir yöntemi var bildiğim kadarı ile..

başka yöntem bilen var mı?





P.E.
P.E.
13 Kasım 2010

Cok onemli fakat her nedense ihmal edilen bir konu. Teknik olarak dogru yorumlar yapilmis. Vananin kapanma suresi dalga hizinin geri donup tekrar vana noktasina gelmesi icin gecen zamandan azsa darbe olur. Genelde saniyeler mertebesinde hatta saniyenin de altinda oldugu icin, ani kapatmali vanalar darbeye sebep oluyor. Su anda uzerinde calistigim proje, daha once darbe hesaba katilmadigi icin kuresel vana kullanilan yakit hattinda catlayan disli borularin kaynakliya dondurulmesiyle ilgili. Kuresel vana kullanmamiz mecburi oldugundan cozum olarak yavas kapatmayi saglayan disli operatorler kullandik. 


P.E.
P.E.
16 Kasım 2010

yukardaki mesajda bahsettigim disli mekanizmayla ilgili detayli bilgiyi asagidaki linkte bulabilirsiniz. isteyenlere yardimci olmaya calisirim.

http://www.flowserve.com/Products/Automation/Actuators-Mecha nical/HBC-Worm-Gear-Operators%2Cen_US




Ragıp
Ragıp
09 Mayıs 2012

Değerli arkadaşlar

Bir kazan dairesinde hidrofor çalışma basıncı 4.8 bar ile sınırlandırılmış.Hidirofor çalışıp durduğunda boylerde basınç 4.8 bar olması gerekirken yükselmeye devam ediyor ve 9-10 bar'a çıkıyor.Hidroforun vuruntulu çalıştığını gözlemledim.

Boylerde dişli ayarlı kelebek vanalar kullanılmış.

Basınç neden yükselebilir? yorum yapabilecek olan varmıdır?




maatonifi
Uzman maatonifi
09 Mayıs 2012

Ragıp yazdı:

Değerli arkadaşlar

\r

Bir kazan dairesinde hidrofor çalışma basıncı 4.8 bar ile sınırlandırılmış.Hidirofor çalışıp durduğunda boylerde basınç 4.8 bar olması gerekirken yükselmeye devam ediyor ve 9-10 bar'a çıkıyor.Hidroforun vuruntulu çalıştığını gözlemledim.

\r

Boylerde dişli ayarlı kelebek vanalar kullanılmış.

\r

Basınç neden yükselebilir? yorum yapabilecek olan varmıdır?

\r
\r
Terfili sistemlerde sık görülen bir durumdur. Temeli eylemsizliktir. Aynı basınç degişmesi pompanın devreye girmesi anında da meydana gelir. Bu suda meydana gelen bir boyuna dalgadan kaynaklanmaktadır ve büyük terfili sistemlerde meydana gelen yüksek (suprasyon) ya da vakum(depression) hesapları yapılarak, gerktiğinde önlemler alınır. Ama sizin bahsettiğiniz tesiste kullanılan boru cihazların işletme basınçları 15 bar olduğundan bir sorun oluşturmayacaktır.


cengooh
cengooh
09 Nisan 2015

arkadaşlar bir projemde çok ciddi bir sıkıntı yaşıyorum .Lütfen yardımcı olurmusunuz.Konu şöyle;

1,5'' bir yakıt hattı çektik.Bodrum kattan 10. kata, 4m3/h debili bir dişli pompa ile yakıt basıyoruz.Hat çalışırken manometre 5 barlık basınç gösteriyor.Yukarıdaki selenoid vana kapanınca pompada yakıFt basmayı kesiyor.Pompa durunca yaklaşık 1-2 sn kadar basınç 10 bara çıkıp tekrar düşüyor.Boru içinden de sanki hatta hava varmış gibi ses geliyor.Bu nedenle hatta hep kaçak oluyor.ÖNERİSİ OLAN VARMIDIR.





Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.