Administrator
Site Yöneticisi Administrator
04 Eylül 2005

ZetaCAD Bağımlılık Yapıyor.

ZetaCAD in eski versiyonunu hayal meyal hatırlıyorum, bir diskete sığan pek kullanışsız, pek sevimsiz birşeydi. Ama yeni versiyonu ile öyle bir dönüş yaptı ki bizi AutoCAD in siyah zemininden alıp bembeyaz bir ortama taşıdı. Artık ZetaCAD o disketin içinden sıyrılıp çıkmıştı.

Zetcad in yeni versiyonu  ile İlk tanışmam yaklaşık bu yazıyı yazdığım tarihten 3 ay önceydi. Karşımda yepyeni bir Cad programı vardı ve üstelik bu program sadece doğalgaz projesi çiziyordu.

Yeni proje diyorsunuz çiziceğiniz projenin türünü seçip, kat sayısını belirleyip abonelik bilgilerinide girdikten sonra yapmanız gerekenler projesini çizeceğiniz yerin mimari planını ve tesisatını çizmek, evet evet sadece bu ikisi, geri kalan tüm hesaplamaları, izometriyi , hat numaralandırmaları hatta hatta menfezi bile kendisi açıyor.

Alışkanlıklarınızı unutun, akıllı çizgiler iş başında.

kısaca zetcad in tanımı

ZetaCad ; Doğalgaz tesisat projelerinin ilgili standartlar ve yerel normlar çerçevesinde tasarımının, hesaplamalarının ve kontrolünün bilgisayar destekli tasarım (CAD) ortamında sağlandığı bir mühendislik yazılımıdır. Tesisat projelerinin, telif, onay ve arşivleme gibi tüm süreçlerini digital ortamda otomatik olarak yürüten ZetaCad, ilgili alanın tüm karmaşıklığına rağmen proje müelliflerine oldukça sade, kullanılışlı ve güçlü bir arayüz sunar.


Sukru
Sukru
04 Eylül 2005

ZetaCAD'i ilk defa doğalgaz şirketinde staja başladığımda Toddy abi göstermişti.Autocad'e alternatif olarak muhteşem bir program olduğunu daha ilk defa arayüzünü ve kullanım kolaylığını görünce anladım.Sadece mimariyi çizin gerisini ZetaCad halletsin...




ZetaCAD
ZetaCAD
09 Eylül 2005

Program her geçen gün dahada güzelleşiyor.
Tabiiki siz kullanıcıların sayesinde.
Sizlerin de desteği ile DÜNYADA tek olan onay modüllü ZetaCAD gelişiyor.
Şu anda Bursa ve Çorumda, çok yakında da Kayseride Dijital Olarakonaylanıyor projeler.
Gaz dağıtım firmasına gitmeye gerek yok, internet üzerinden projeleriniyollayıp, projelerini onaylatıp, direk araziye çıkıyorlar.

İnşallah İstabul'dada hayata geçer bu hizmet.
Biz hazırız.



CrazY©
CrazY©
24 Şubat 2006

ZetaCAD sizleri tebrik ederim...Artık heryerde ZeteCAD ismini duyar oldum.Bu bir başarıdır.Tebrikler


azref
Uzman azref
11 Kasım 2006

Zetacadin bağımlılık yapmasının sebebinin alternatifi olmaması olduğunu düşünüyorum. Doğalgaz projesi üzerine tasarlandığı için tasarımda ve projenin tamamlanmasında rahatlıklar var.

Ancak şunu bilmek gerekir ki Autocad çok kapsamlı bir tasarım programıdır. Zetacadle karşılaştırılamayacak kadar çok kabiliyeti vardır. 

Boru kaybı hesapları vs ise en fazla 30 dk harcanarak excelde hazırlacak bir tablo ile her projede en fazla 5 dkda hesaplanabilir. Yani aslında insan isterse herşeyi yapar.

Ki Zetacad çizim esnasında bir çok yerde anlamsız zaman kayıplarına sebep olabiliyor.

Tercih kişinin kullanımına kalmış. Tabi birde Autocadde lisans ücreti verdikten sonra her proje çizdiğinizde kontör düşmüyor




milka
milka
11 Kasım 2006

azref yazdı:

 kontör düşmüyor

maalesef ben o kontur ucretının cok daha fazlasını yol ucretı olarak oduyorum




mns3
mns3
12 Aralık 2006

milka arkadaş haklı.herşey çok ii.dijital sigorta,elektronikimza falan filan ama keşke kontörde az olsa tam süper olacak.


tayfundeniz
tayfundeniz
27 Temmuz 2007

kontor olayının hakkını veriyorlar ama cok ucuza cıktı alınıyor cıktı ayağımıza geliyor onay için beklemiyoruz. Zetacadi cok takdir ediyorum tek eksiği müşteri ilişkileri bir şikayet için aradığımda pek memnun kalmıyorum artık şikayet etmeyide bıraktım zaten. neyse iyi işte.


safrane
safrane
10 Ocak 2009

selam.zetacadin hala eksikleri var.örneğin izometrik çizim ayarlarındaki açı değerlerinin değiştirilememesi.yani proje çıktısındaki izometrik görünümde çizimler hala üstüste biniyor.adı izometrik ama eksenlerden birini x eksenine yapıştırıyor ve düz görünüyor.ve ayrıca merdiven iniş veya çıkışlarındaki eğik geçişlerde çizimi gerçekleştirmek için üçgenin iki dik kenarından yola çıkarak hipotenüsü elde etmemiz gerekirken ve iki dik kenarın ölçülerini doğru girdiğimizde hipotenüsün ölçüsünü farklı bir ölçüde veriyor.yani zetacad hala kusursuz bir proğram değil.saygılar...iyi çalışmalar




volkan_sagdic
volkan_sagdic
14 Ocak 2009

zetacad guzel bır program ama bence de eksıklerı fazla bırde bununla alakalı cok fazla bılgı verıcı evraklara falan ulasamıyorum eger ıcınızde yardım ıkonundan cıkan harıc bır durum varsa YOLLANYAN OLURSA SEVINIRIM  ana tema olarak program hızlı ogrenılıyor sayılır fakat kontorol hatalaından sonra olusan degısıklıler ıcın ugrasmak gerekıyor yanı sankı daha cok zaman harcanıyor bılemıyorum bazen klasık yontem daha ıyı gıbı gelıyor ama buda cok hosuma gıttı


turgay_baysal
turgay_baysal
06 Mayıs 2009

zetacadi yeni kullanacak biri olarak autocadten daha faydalı olacağını düşünüyorum.zaman kaybı yok, stres yok, gaz firmasına gitme derdi yok ve bunun gibi bir sürü nedennden kurtuluyoruz.tabi bununda eksiklilkleri olacak bu sorunları ne kadar çok dile getirirsek o kadar çok çözüm üretiriz...benm düşüncem budur.


arandur
arandur
06 Mayıs 2009

Bence Zetacad kullanıcıları olarak yaptığımız ufak hataları alt alta not edersek sonraki projelerde o noktaları da kontrol eder ve hatasızlığa daha da yaklaşırız. Çünkü Zetacad sağladığı tüm kolaylıklara rağmen halen bazı detayları kontrol etmiyor. Mesela ben bunları not almışım:

1- Hat yükselme ve alçalma değerleri olmalı
2- Sayaç içerisindeki referans no ve kullanıcı adı girilmeli
3- Daire numaraları doğru girilmeli
4- Kolonda havalandırma mı alarm cihazı mı?
5- Proje görünümünde mutlaka kontrol et
6- Proje kapağını kontrol et
7- Kolon olan gazlarda sigortaya dikkat!
8- Mahal isimlerini kontrol et


@volkan_sagdic zetacad sitesindeki yardım kısmını kontrol edersen pek çok eğitim videosu bulacaksın.




Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.