öncelikle herkese selamlar. bu sitenin bana çok faydası oldu benim bi katkım olamadı ama genelde soru yazarken bulduğum cesareti konulara yorum yazmak istediğimde bulamıyorum nedense?
fazla uzatmadan konuma geleyim: hermetik baca bağlantılarıyla ilgili bi yönetmelik varmı? bu baca bağlantı metrajları max-min her kombiye göre değişiyormu?
bide bi zaman yine sitede okumuştum hermetik uygulamasıyla ilgiliydi yurt dışında uygulanıyor du yakında türkiyede yaygınlaşır die konuşulmuştu.aynı çift katmanlı oksijen alıp yaktığı havayı atan sistem hermetik baca yani normal çelik baca gibi yükseliyo şafttan baca boşluğundan 3 kat 5 kat her neyse bi sınırlaması yok ,belki çap değişiyodur yükseklikle . tam hatırlamıyorum böyle bi konuydu . şimdi bu konudan bahsedildi ofiste vailant kombide bu uygulanabilyormuş ama dediğim gibi net bi bilgi yok elimde.
işte tam bu noktada siz bilgili abilerim ablalarımın bilgilerine deneyimlerine tecrübelerine ihtityacım var. YARDIM EDERMİSİNİZ.(aile baskısıyla bu konuda bilgi toplamam istendi
)
(not:bildiğiniz gibi başkent gaz bacalı kombinin şönt sisteminin projelerini kabul etmediği için artık iş alanımızı pekde uzak olmayan bi yöne çevirmemiz gerekti.Paslanmaz çelik baca sistemleri hakkında bana laf düşmez sizin aranızda ama istediğiniz zaman acizane bilgi birikimimi paylaşabilirim.)
TS 12514 KOMBİ VE MONTAJ KURALLARI TSE STANDARDI SİZE YARDIMCI OLACAKTIR.
KOLAY GELSİN.
kombi modellerine göre kullanılacak max boylar firma katolaklarında var ama şehrinizin dağıtım şirketi kaç mt ye kadar kabul ediyorsa standart odur.
ben firmanın 12 mt ye kadar olur dediği bir kombide 6 mt kabul ettiremedim
SLM ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM HEPİNİZE .bu konuda hiç bilgim yok desem yeridir verdiğiniz bilgiler çok işime yarayacak en azından yorum yapabilicem.
mmendes sizin ordaki gaz firmasıda sıkıntılı galiba . bizim burdada öyle doğalgaz zehirlenmelerinden olan ölümleri bacalı kombidn diye ilişkilendirdiler ve baca işini tıkadılar resmen. en azından hermetiğe sıcak bakıyolar bakalım inş halledebilrim hesap kitap işlerini. teşekkür ederim
lecealex sanada çok teşekkür ederim bu konuda bilgili olman çok güzel
ali orhun abi sanada ayrı teşekkür.hemen araştırıyorum tse numarasından.
TAVSİYELERİM,
1-HERMETİKKOMBİ KULLANIN.BACALI KOMBİNİN SENSÖRÜNÜ BİLİNÇSSİZ TÜKETİCİ SÖKÜYOR.
2-PASLANMAZ ÇELİK FLEKS BORU KULLANIN.ALÜMİNYUM KULLANMAYIN.
3-ŞÖNT BACAYA KOMBİ BAĞLAMAK RİSKİ ARTIRIR.
SLM
KANUN DERKEN BU HERMETİĞİN Bİ TSE Sİ YOK DEĞİLMİ Bİ STANDARDI YOK KOMBİ MONTAJININ VAR AMA HERMETİK BACANIN YOK DİE BİLİYORUM .
SORUNUZA CEVAP VERMEK İSTERDİM AMA BEN ÇOK YENİYİM PEK Bİ BİLGİM YOK AMA BU SORUYA LECEALEX ARKADAŞ CEVAP VEREBİLİR.