space__life
space__life
01 Ekim 2009

BAYINDIRLIK POZLARI

herkese iyi çalışmalar ..benim bir sorum olacak arkadaşlar.

bi okul projesi var ve buna teklif hazırlamam lazm.ama bazı problemler var.

1-poz numaralarına ait bayınıdırlık fiyatlrı ne anlama geliyor.yani atıyorum,bir manometre bayındırlık pozundaki malzeme ve işçilk fiyatı 15+2 ytl diyelim.

ben teklif verirken bu toplamda max 17 ytl mi olacak.yani limit benim bayındırlgın belirlemiş oldugu fiyatmı.

2-bazı kalemelrin pozları var ama bayındırlık karşılamıyor bu durumda ne ypamak lazım.

3-elinde örnek bir teklif olan varsa yardım bekliyorum

iyi çalışmalar dilerim..


maatonifi
Uzman maatonifi
01 Ekim 2009

Bayındırlık pozları, işi rarif eder ve keşif yapabilmek için yaklaşık fiyat belirler.Her pozun malzeme+montaj(montajlı fiyat) ve sadece montaj fiyatları yer alır. Teklif hazırlarkenYeni ihale yasasına göre, piyasa araştırması yapmalı ve her poz için zarar etmeden en düşük fiyatı vermek esastır. Yani diyelim bir manometrenin bayındırlığa göre montajlı fiyatı  20 Tl. siz piyasa araştırması yaptınız ve fiyatının 9 Tl. olduğunu tesbit ettiniz.montaj için bir işçinin 5 dakika uğraşması gerek(bu süre bayındırlık bakanlığının her poza ait işçilik bedelinin tespitine yarayan analiz dökümanlarında mevcuttur) diyelim. vu biraz da insiyatif kullanarak, nakliye, montaj vb. giderleri de düşünerek 12 TL. ye maledebileceğini düşünüyorsan, buna karını da ekleyip 18 TL. fiyat verebilirsin. Tabi, ihale toplamda en düşük fiyatı verende kalacağı için bu kar oranını kendine göre ayarlacaksın. Kolay gelsin.



space__life
space__life
01 Ekim 2009

öncelikle tşk ederim.peki hocam tam tersi durumda..yani ben araştırdım manometre fiyatı 18 ytl işçilik vede nakliye dahil bana 24 mal oluyor bu durumda ne yapmam lazım.bayındırlık pozunda ise malzeme+işçilik 20 ytl.

burda zaten benim sorun..




maatonifi
Uzman maatonifi
02 Ekim 2009

O zaman, o manometreye 24TL. den fazla fiyat vereceksiniz.Zarar edevek haliniz yok ya. Çünkü, esas olan piyasadır.Rakipleriniz de onu 24.Tlye mal edeceklerdir. Ha yıllardır onu depolamış biri daha ucuz gösterirse, ihaleyi de o alır, yapacak birşey yok.




Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.