marlo
Supervisor marlo
29 Haziran 2006

ZETACAD İÇİN BİR İPUCU (SERVİS KUTUSU)

geçenlerde yaşadığım bir sıkıntının kolay yolunu buldum.

zetacadte servis kutusunu direk zemin kata koyduğunu dedemde biliyor. eğer benim gibi servis kutusu bodrum kata olan bir yer denk gelirse kutunun kota değerini düşürmek (ki  ben böyle denemiştim işin işinden çıkamadım) yerine yeni sayfada özelliklerden kat ekleme sihirbazını kullanırken alt kısımda kutunun bulunağı yer - kutu ayarı var. böylelikle kutunun nereye koyulacağını belirleyebilrsiniz.

hadi kolay gelsin.


CAYMAC
CAYMAC
29 Haziran 2006

sağol da bu zetacadın cinlikleri adı altında bi kıtap yazmayı dusnuyorum sende daha fazla bılgı var mı bu konuyla ılgılı




marlo
Supervisor marlo
29 Haziran 2006

çok üzgünüm zetacad delphi ile yazılmış.bence en büyük yanlış bu. zetacad i her açtığımda sıkıntılarda beraberinde geliyor.çok rahat çalışamıyorum.autocad te 20 dakikada çıkardığı  projeyi yarım saat onla uğraşıyorum bittiği zaman bir o kadar da autocad te düzeltiyorum.bu konuda yardımcı olamayacağım yani çok üzgünüm.


katre
katre
30 Haziran 2006

çok ilginç.
madem autocad da 20 dk da yapıyorsun.
neden zetacad da 30 dk ve arkasından autocad da 30 dk uğraşıp 1 saatini heva ediyosun ki. o zamana kadar otur paşa paşa autocad dan 3 proje çiz. kim seni zorluyor.

üstelik ben bu kadar zamandır kullanıyorum daha bu programın diliyle ilgili bir sorunum olmadı. delphi olması hesapları yanlış mı yaptırıyor. bilgim olmadığı için soruyorum. sen daha iyi bir dil biliyorsan orada bir program yaz senin  programını kullanalım. sonuçta bizim için önemli olan işimizin görülmesi.




marlo
Supervisor marlo
30 Haziran 2006

iyi hoşda bu saldırgan tavırların gerekçesi ne. 16 senelik bilgisayar kullanıcısıyım. ve bütün tasarım ve grafik programlarını ileri düzey kullananıcısıyım.tabii bunlar kendi reklamımı yapmak için söylemiyorum. bütün programlama dillerini bilirim ve microsoft eğitim sertifikam var. kendimde birkaç program yazdığım için bu konularda boş konuşmam. yukarıda zetacad programı hakkında yazdıklarım tamamen kendi fikirlerim ben rahat çalışamadıktan sonra bu programı satın almışım ne işime yarar. bak tekrar söylüyorum bunlar benim kendi düşüncelerim. sen tam tersine autocad te sıkıntı çekebilrisin ki ben böylelerini çok gördüm.

dediğin gibiyse o kadar çok biliyorsam kendi yazarım ama tek kişiyle olmaz bu işler.tek başına ip atlamaya benzer.ben emeğe saygı duyuyorum.çünkü severek  kullanmasam bile programı lisansıyla satın aldım.inşallah anlaşmışızdık.




abdil26
abdil26
30 Haziran 2006

Ağalar valla insan siteye biraz sert yorum yazmaya çekiniyor. Hemen karşıt, ağır eleştirili laflar geliyor.


katre
katre
30 Haziran 2006

abdil26 bey ve marlo bey sizlerin sadece son mesajlarınıza binaen yazıyorum. bundan önceki mesajlarınızda farklı bir yol izlemiş olabilirsiniz.

çelişki 1. marlo bey için dediğim şu, neden autocadda20 dk da yapmak varken zetacad ı kullanıp da autocadda 30 dk. uğraşıyosun. bu çok yanlış. sizin yerinize olsan zetacad a elimi bile sürmem. sonuçta işinizi uzatıyor. öyle değil mi.
ya da şunu diyelim. aslında çoğu işinizi tam anlamıyla görmesine rağmen nerede bir açık yakalarım gözlüğüyle bakıyorsunuz.

çelişki 2. abdil26 bey. siz yazınca sert yorum biz yazınca ağır eleştiri oluyorsa ve siz benim yazımı bu tarz bir ağır eleştiriyle eleştiriyorsanız başkalarına ithaf ettiğiniz elbiseyi üzerinizden çıkarmanızı tavsiye ederim.



marlo
Supervisor marlo
30 Haziran 2006

ilk söylediğin ile ikinci söylediğin de tamamen farklı bir dil üsluba var. ilk mesajını çok üzülecek okudum sanki şahsıma bir saldırı varmış gibi hissettim.Bkz."delphi olması hesapları yanlış mı yaptırıyor. bilgim olmadığı için soruyorum. sen daha iyi bir dil biliyorsan orada bir program yaz senin  programını kullanalım."

ikinci mesajında ise seni uğraştırıyorsa boşuna zamanını harcama demişsin.benim sitemim ilk mesajına.belkide öyle söylemek istemedin ama yanlış yazıldı.

neyse böyle can sıkıcı konuları bir yana bakalım bilgi paylaşımına devam edelim.bakın programı her kullandığımda sıkıntı yapıyor demiştim. foruma da zetacadle ilgili bir konu açtım yine sıkıntı peşimi bırakmadı.




abdil26
abdil26
30 Haziran 2006

Yanlış anlaşıldım sanırım.  Ben sadece kendi yorumumu yazdım, bir isim vererek onu eleştirmedim. Genel anlamda konuştum. Çünkü sitedeki diğer başlıklarda kontrol edilecek olursa orada da yine aynı şeyler oluyor. Yani bu forumda kimseyi eleştirmiyoruz sadece kendi yorumumuzu yazıyoruz.  

Bir örnek vermek gerekirse forumun eğlence kısmına yazılan komik bir bölüm bile büyük sıkıntı doğuruyor. (adı üstünde eğlence)

 

Herşeyden önce sağlık!




marlo
Supervisor marlo
30 Haziran 2006

o konuyu okumuştum.bayağı bir sıkıntı yapmıştı. o arkadaş o konuyu nasıl okudu ve nasıl anladı hayretlere düştüm.


mhtb7
mhtb7
15 Eylül 2006

ya ben doğalgaz ısıtma ve sııhi tesisat okuyorum ve daha yeni zetacad ı öğrendim ve cok kolay oluyor. autocad ten daha kısa süre de yapıyor, benim sorum bunda iş bulabilirmiyim

 




marlo
Supervisor marlo
15 Eylül 2006

Zetacd le iş bulman biraz or. çünkü programın kullanım arayüzü çok basit olduğu için program kullanabilen hemen herkes zorluk çekmez...


infinite
infinite
20 Eylül 2006

al sana sertlık katre eleştır senın adını gordugum her yerde tartışma var bu ne kardeşim yanlıs yazmıssın olamazmı arkadaş hatasını bulmus zetacadın soyluyor ve marloya katılıyorum prog yazmak tek kısılık iş değil. nasıl duzeltebılırız nasıl ıyı olur dıye sormadan beğenmesen kullanma dıyorsun bu nasıl mantalıte tekrar soyluyorum senın adının oldugu yerde tartışma var ve senden kaynaklanıyor.


risk
risk
20 Eylül 2006

zetacad in delphi ile yazılması bence eksi durumda. projeyi otomatık kaydetmede sorun yaşanabılıyor bazen..otomatık kaydetmeyınce normal kaydetmeyı denıyorsunuz buda olmayabılıyor. ayarlar.dat dosyası ıle ılgılı bir sorun oluyor. buglar giderilirse daha iyi olur.




tatar027
tatar027
28 Eylül 2007

 

marlo bey dediğimi yanlış anlamayın ama program dili biliyorum dediniz. sanal hyper-lock programı yazabilirmisiniz. bu konunun yukardaki tartışmalarla bi alakası yok. bu konu üzerinde uzun zamandır alıştırma yapıyorum.

hani bu sanal cdrom dvdram programlrı falan varya ordan aklıma geldi.

yada böyle bişey mümkünkü.




Sezginakalan
Sezginakalan
28 Eylül 2007

Arkadaşlar bence programın delpi de yada başka bir programda yazılmasının bir önemi yok önemli olan ZataCad ne kadar işimize yarıyor.

1. Ozalite Gitmekten kurtuluyoruz.

2 İGDAŞ a gitmekten kurtuluyoruz

3. Günler projenin onaylanmasını beklemiyoruz.

4. Poliçe peşinde koşmuyoruz.

ve daha sayamadığm birçok yararı varken AutoCad dan 10 dakika geç çizmişsin bunun hesabı yapılırmı?






Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.