zfryldz
zfryldz
03 Mart 2010

21 mbar mı 300 mbar mı neden?

arkadaşlar merkezi sistemlerde brülör neye göre 300 mbar veya 21 mbar seçilir. veya neye göre dg hattı  21 veya 300 mbar seçilir. yardımcı olursanız sevinirim.


VEYSEL BILGIN
Danışman VEYSEL BILGIN
03 Mart 2010

http://www.dogalgazprojesi.com/forum_posts.asp?TID=8209

2.4 Bina önüne konulacak servis kutusu ile bina arası veya kazan dairesi arasındaki mesafe 20 mt.‘den büyük ise basınç kaybı fazla olacağından 300 mbar çıkış basıncına sahip BCH serisi servis regülatörlerini kullanır.




zfryldz
zfryldz
03 Mart 2010

teşekkürler. bu kadar hızlı cevap alacağımı tahmin etmiyordum

bu soruyu sormamın sebebi mevcutta kömürlü kazan bulunan bir binada dg tesisatı kazan dairesi girişine kadar 21mbar olacak şekilde çekilmiş. tahminim toplam mesafe 20 m vardır. yani sınırlarda. peki böyle bir durumda problem çıkarsa nasıl bir çözüm bulunabilir. yani 25 m bir mesafe çıkarsa mevcut sistem üzerinden ne yapılabilr?




VEYSEL BILGIN
Danışman VEYSEL BILGIN
03 Mart 2010

Gaz dagitim sirketi ile gorusur kutu regulatorunu 300 mbar olarak talep edersiniz.

SELAMLAR




maatonifi
Uzman maatonifi
03 Mart 2010

Sanırım burada belirtilmesi gereken şey, brülörlerin hangi basınç aralığında çalışabildiği sorusudur. servis kutusu ile gas kontrol hattı girişine kadarki borunun çap hesabı, kapasite ve servis regülatörü basıncına bağlıdır.ama, genel olarak, itiraf edyim, ben dahil bir çok arkadaşım, brülor giriş basıncı ve gaz kontrol hattındaki regülatör çıkışı ilişkisini pek bilmiyoruz. Yani brülörler (atmosferik brülörlerin 21 mbar ile çalıştığını biliyorum) basınç durumları nasıldır, markadan markaya mı değişir, gaz hattındaki regülatör ayarlanabilir türden midir?
 Eger daha önce bahsedilmediyse(ki ben hatırlamıyorum) bahsedilmesinde yarar görüyorum.



makahmet
makahmet
03 Mart 2010

    giriş basıncı  ister 21 ister 300 olsun BRÜLÖRLERİN 10 mbar- 19 mbar  da çalıştığını biliyoryum.


VEYSEL BILGIN
Danışman VEYSEL BILGIN
03 Mart 2010

Yuksek kapasiteli sanayi brulorleri haric konut ticari merkezi sistemlerde 300 mbar basincta gazin yakilmasi son derece yanlis ve gereksizdir.

Selamlar




VEYSEL BILGIN
Danışman VEYSEL BILGIN
03 Mart 2010

Vaktim ve sagligim elverdigi bir zamanda konuyu teknik olarak detaylari ile aktaracagim.

Tabi dersimizi iyi calistiktan sonra...

Selamlar




maatonifi
Uzman maatonifi
03 Mart 2010

Diyelim servis regülatör çıkışı 21 mbar, boru çapı da kurtarıyor ve brülöre kadar geldik. Eğer brülör de 21 mbar basınç ile çalışıyorsa, gaz kontrol hattında ikinci bir regülatör neden kullanılıyor? Bu regülatör hem girişi, hem de çıkışı 21 mbar olacaksa bir çelişki yok mu?


makahmet
makahmet
04 Mart 2010

GAZ KONTROL HATTINDA KULLANILAN REGÜLAATÖR SADECE3 300  MBAR İLE TASARLNMIŞ BRÜLÖR TESİSLERİNDE KULLANILIR.    

21 MBAR LIK   TESİSATLARA REGÜLATÖR OLMAYAN BRÜLÖR TAKACAKSINIZ. 

EN BASİTİNDEN DEMİR DÖKÜMÜN SAYFASINDA  RİELLO BRÜLÖR KATALOGUNA BAKIN..  KATALOGTA HEM   300 MBAR HEMDE 21 MBAR   FİYATLARI  VE RESİMLERİ VAR. 

VE HATTA KATALOGTA 300 MBAR İLE ÇALIŞAN BRÜLÖRÜN GAZ GİRİŞ ÇAPI 21 İLE ÇALIŞAN BRÜLÖRÜN GAZ GİRİŞ ÇAPINDAN KÜÇÜKTÜR. 




makahmet
makahmet
04 Mart 2010




makahmet
makahmet
04 Mart 2010

Üstteki resimde rs 70 brülörün 21 mbar bağlantı setinde bağlantı borusu çapı ve fiyatı   ayrıca 300 mbar bağlantı setinde bağlantı boru çapı ve fiyatı verilmiştir..


maatonifi
Uzman maatonifi
04 Mart 2010

Aynı soru 300 mbar servis için de geçerli. servis regülatörü 300 mbar olan tesisatta, kullanılacak, 300 mbar girişli brülör kullanılacaksa, burada da gaz konrtol hattındaki regülatör ne işe yarıyor?
Kaldı ki, şartnamelerde atmosferik ve üflemeli brülörler için verilen gaz kontrol hatlları detaylarında regülatör bulunmaktadır. Uygulamalarda  bu detayların dışına çıkılabileceğini sanmıyorum.




gönay_27
gönay_27
04 Mart 2010

Kazan kapasitesi büyük işletmelere gaz hattı çekilirken kayıpları ve hızı kontrol etmek amacıyla tesisatı 300 mbar tasarlıyoruz ve 300 mbar brülör kullanıyoruz kazana giriş basıncının konrollü olması amacıyla 300 mbar ' la çalışan brülörün gaz kontrol hattında regülatör bulunmakta buda 21 mbara göre hızda ve kayıplarda sönümleme görevi yapmakta .Aksi halde      1000.000 kcal kapasiteye sahip kazana giden hattı 21 mbar çekersek kullancağımız redüksiyonlarla hızı kontrol edemeyiz yada brülör kazan bağlantı çapının çok büyük olması gerekir  ,  buda yanma sırasında istenmeyecek sonuçlar doğurabilir ( gürültülü yanma , eksik yanma , daha fazla hava ihtiyacı , kazanın  büyümesi gibi .)Brülör üzerindeki multi blok gövde (regülatör , relief valf , tahliye hattı vs) gaz geliş hızına ve basıncına göre tasarlanmıştır.Ayrıca geçenlerde  Veysel abinin paylaştığı gaz brülörleri ile ilgili pdf dosyasında kapasite tayini , kademeleri ile igili çok faydalı bilgiler bulunmaktadır. Brülör seçimi yaparken kazanın max ve min tüketim miktarı ,Brülör alev boyu ve çapının; kazan yanma odasına uygunluğu kontrol edilmelidir.




GS1905
GS1905
06 Mart 2010

Özellikle 300 mbar basınçlı tesisatlarda çok problem yaşanmaktadır.Manometrelerin bozulması veya regülatörlerin arızalanması  olasılığı çok yüksektir.Olabildiğince 21 mbar seçilme taraftarıyım.Ancak bu beni bağlar.


makahmet
makahmet
06 Mart 2010

300 MBAR da  test yapılırken   cihazların maksimum  sayanma basıncı na dikkat edilmelidir.   aksi halde durmadan cihazlar patlayacaktır.

ve regülatörlerin çıkış tarafına   asla pompa ile basılmamalı sadece  u  manometresi ile hava basılmalıdır.

 






Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.