ARKDASŞLAR BU HAVALANIDRMA PROJELERI NASIL HESAPLANIYOR. HERHANGI BIR MAHAL YADA BODRUM OTOPARK SISTEMI NASIL HESABI YAPILIYOR. KLIMA SANTRALI NASIL SECILIYOR. BUNLARIN YAPILDIGI ORNEK BIR PROJE HESAPLAMALARIYLA ELINDE OLAN VARSA COK MAKBULE GECECEK. TESEKKURLER.
Aşağıdaki linkte bu konu daha önce tartışılmıştı. Bi göz gezdririrseniz faydalı olur. Downloadlar kısmında bahsedilen dosyaları da indirebilirsiniz. İlk işe tablolardan başlayacaksınız.
İşe başlamadan önce en azından kitaplardan ortam ile ilgili ne yapmanız gerektiğine dair bilgi alın.Yani Bodrum, otopark. Bu ortamlarda ne olması gerekiyor bunu bir tespit edin.Daha sonra kabaca kanalları bir çizin.Daha sonra bunları hesap metodlarından hangisi uygunsa ona göre hesaplayın ve toplam debiye ve basınç kaybına göre bir cihaz seçin.Bu konuda Isısan kitiaplarında detaylı örnekler bulabilirsiniz.