Yazılanları okudum.
Her arkadaş kendince bildikleri vetecrübelerini paylaşmış.
Bende bu konu hakkında birşeyler paylaşmak istiyorum.
PPRC sistemde m_ali1905 arkadaşımızın söylediği gibi uygulamada ustalar projeleri eline versenizde uygulamıyorlar, bende bu sıkıntıyı yaşayanlardanım.
Mobil sistemde ise bazı avantajlar söz konusudur.
1. si her radyatör devresi bağımsız gittiğinde basınç dengesizliği ve debi dengesizliği yaşanmamaktadır.
2. si bu sistemde olmazsa olmaz oksijen bariyerli boru kullanımı olmalı. Bu Konu maliyeti cüzzi oranda arttıracak bir dez avantajdır ama sistemin uzun ömürlü olmasının sebeplerindendir.
3. sü mobil sistemde görsellik diğer PPRC ye göre daha ön plandadır.
Yerden radyatör altından copmcakt veya yanında yapılarak görsellik elde ediliyor. bunun diğer bir seçneği olarak duvardan radyatör ölçüsüne göre çıkartmak da görsellik açısından etkiler ama bunu mevcut evde yyapmak olmaz

)
4. sü boruda oluşacak delinme arıza durumunda sadece o hatta giden radyatörün vanasını kapatıp tadilat veya bakımı gerçekleştirebilirsiniz, diğer odalar veya sistem çalışmaya devam edecektir.
Umarım faydam olmuştur.
Saygılarımla.