liberal_makina
liberal_makina
27 Ocak 2011

Yoğuşma Suyu

Merhaba arkadaşlar, aklıma takılan birkaç soru var,\r
Yoğuşmalı kombilerden atılan yoğuşma suyunun kimyasal özellikleri nelerdir? Zehirli midir? İçilse ne olur? ağaç sulama / tarım maksadıyla kullanılabilir mi? doğrudan kanalizasona verilmesi lazım diyenler var, balkon yıkasak da oradan toprağa karışsa sonuç ne olur?\r
Cevaplar için şimdiden teşekkürler\r
Hayırlı çalışmalar.


ali orhun
ali orhun
27 Ocak 2011

Doğal Gazın Kombide yanması sonucu,yanma kimyası ürünü,su buharının,geri dönüş suyuna ısı enerjisini vermesi sonucu,yoğuşma suyu oluşur.Yoğuşma suyunun miktarı kombinin verimiyle doğru orantılıdır ve soğuk havalarda yoğuşma artar.

Ancak,yoğuşma suyu aşındırıcı/korozif olup asidik yapıya sahiptir.Dolayısıyla,asidik sıvıların ciltle teması,hele hele içilmesi fevkalade yanlıştır.Asidik sıvıların tarımda kullanılmayacağı kanaatindeyim.Ancak bu soru Ziraat Mühendisleri tarafından daha doğru cevaplandırılabilinir.

En tekniğe uygun/ doğru,bu asidik sıvı atığın nasıl sistemden,çevreye zarar vermeden  deşarj edileceği belki de Çevre Mühendislerinin bahçesine düşen bir sorundur.

Kolay Gelsin....




ali orhun
ali orhun
27 Ocak 2011

Özellikle asidik suyun göze teması zararlıdır.


kedice
kedice
28 Ocak 2011

oluşan sıvı azot bileşikleri içerir yani bir nevi çok aşırı seyreltilmiş nitrik asittir. içilmez. bitki sulanmaz. uygun şekilde tahliye edilmelidir.


abcd
abcd
28 Ocak 2011

200 kW üstü yoğuşmalı sistemlerde yoğuşma suyu nötralize edilmelidir.




Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.