Sanayi projelerinin kapsamı çok geniş ve büyük. Örneğin bir musluk fabrikasında musluk gövdesi için gereken sarı malzemeyi eritmek için bildiğimiz basit şalomo bile sanayi projesi kapsamındadır. İgdaşın bir projenin sanayi şartnamesine tabii olması için toplam gaz kullanım debisini 200 m3/h in üzerinde olmasını istediğini biliyoruz. Size tavsiyem bir sanayi işine teklif verecekseniz, Öncelikle işin bir taslağını çizerek igdaştaki yetkili mühendislerden fikir almanızdır. Sanıyorum ki bir çok şeyi proje çizerken öğrenirsiniz.
Saygılarımla.
1-önce iş başlama dosyası hazırlanır ve gaz dağıtım şirketine veya müşavir firmaya sunulur.
2-tüm tüketim noktaları tek tek kontrol edilip katalog değerlerinden veya etiketlerinden max. tüketim miktarları alınır.
3-bu tüketim miktarları ile toplam tüketim tablosu oluşturulur
4-toplam kapasiteye göre istasyon kapasitesi seçilir. küçük kapasitelerin sayacın min. okuma değeri altında kalabilme ihtimali varsa çift hatlı istasyon seçilir.
5-genelde istasyon çıkış basıncı 1 bar (uygulamalara göre artıp azalabilir) alınarak fabrika içi boru güzergahları belirlenir.
6-yakma cihazları önlerinde, cihazın yakma basıncına göre ana veya tali gaz kontrol hatları dizaynı yapılır.
ve daha bir sürü şey yapılır
Acil olarak izmirgaz doğalgaz basınç düşürme veölçüm istaryon şartnamesi lazım.
yardım ederseniz sevinirim.
Ben RMS istasyon yapan firmada proje çiziyorum. İzmirde bir firma'ya istasyon yapıcağız ama şartnamesi yok neye göre yapacağız bilmiyorum.
izmirde bir firmaya iş yapıyorsanız iş yaptığınız yetkili tesisat firmasında mutlaka endüstriyel tesisat şartnamesi vardır. ve bu şartnamede de RMS/B P&ID diagramı mevcuttur.
teknik şartname olsa idi vereceklerdi, ilk önce onlardan istedim zaten.
Belki elinizde vardır dedim, yinede teşekkürler