mersin için
1=tesisat numarası (apartmandaki herhangi bir dairenin abonelik numarası) olmadığı için kolon projesi gönderilemez yani açılmaz.
2=tesisat numarası var yani kolon onaylanır ve gaz açılır.
3=tesisat numarası yoksa hiçbiri açılmaz.
varsa önce kolon projesi onaylatılır kolon onayı aldıktan sonra iç tesisat projesi gönderilir ve onaylatılır.kolona gaz verilir ve daha sonra iç tesisat için randevu alınır , gazı verilir.
buarada iç tesisat ve kolon aynı projede gönderilebilir onay alınır randevu verilir kolon ve iç tesisat birden kontrol görür ancak kontrolde red verilirse hem iç tesisat hemde kolon red yemiş olur
biz mersinde daire içi tesisatı kaynaklı yapıyoruz ve 3 dişli parça kullanmak yasak .sayaç sonrası
solenoid vana + test manşonu
solenoid vana + boru + test dirseği
her şehirde farklı uygulamalar olduğu için boşuna kafa yormayın
çünkü kimse bulunduğu ilde dahi hangi uygulamaların yapıldığını bilmiyor.
bir de herkes daireiçi tesisatın kaynaklı olmasını istemiyor cüruftu odu buydu diyorlar evet elektrik kaynağı yaptırırsanız her taraf batar.evi yeniden boyamak gerekir ama argon kaynağı yaparsanız tertemiz bırakmış olursunuz evi :=)))))
not:sayaç rakoru zaten sayaçla beraber tek parça sayılır
herkese ALLAH kolaylık versin
saygılar sunarım
vanaya tıkla teknik özellikler kısmında teknik açıklama bölümüne ''ileriye yönelik bırakılmıştır'' yaz sorunun ortadan kalkacağını düşünüyorum ama uyarı yazısı çıkmaya devam eder yine de.kolay gelsin :=)