Beytullah dönüş hattındaki sirkilasyon pompalarını unutma sakın =) onu belki görememişsindir.
Merhaba beytullah sana yardımcı olmak istiyorum. kaskad da öğrenmek istediğin yer neresidir örnek baca gaz bağlantısı veya kalorifer hattı
MERHABA,
ÜCRETLER KONUSUNDA PİYASADA FARKLILIKLAR VAR. DOĞALGAZ PROJESİ İÇİN ELAZIĞDA 160 TL ÇİZENDE VAR 200 TL OLANDA.
Baca forumunda aşağıdaki soruya rastladım. Gaz kuruluşu 12li kaskata sorun çıkarabilir isterseniz ilk önce onlarla görüşün.
200 m2'a kadar 514 TL + %18 KDV = 606,52 TL + Damga Vergisi
Merhabalar
1. Kas-kad bacalarında limit varmıdır. bildiğim en fazla 9 lu kaskad bacası randımanlı oluyor üstünde çalışmada sıkıntı oluyor dediler. bun gerçeklik payı nedir.
İrfan DURAK :
Kaskat bacalarda limit var bu sınır 9 adet.
Baca çap hesap programımız kesa aladdin bu programla daha fazla adette kazanı kaskat Çalışma prensibine göre hesap yapıp uygulayabiliriz. Bu durumda kazan baca ağızlarında geri akım oluşmaması için motorlu klapeler kullanmak gerekli.
Bu sistem i kurguladığımızda genellikle gaz kuruluşlarının yaklaşımı klapelerin bozulması ,işlev görme problemi yaşaması, vs gibi nedenlerle 9 adetle sınırlandırdılar.
2. Baca dikey mesafesi ile yatay mesafesi arasında bi oran varmış yatayı dikeyin ölçününü %60 ını geçmeyecek diyorlar bu doğrumudur.
İrfan DURAK :
Baca larda dikey baca ile yatay baca arasında bir oran kurulması eski bir uygulamadır.
Şu an tüm gaz kuruluşlarında çap hesap için program kullanılmaktadır.
Baca çalışma prensibi kabaca ısınan havanın yükselmesi prensibidir. tüm dirençleri yenecek ve sıcaklık şartlarını yerine getirecek bir çap hesabı yapıldığında yatay ve düşey baca arasında bir oran hesaplanmaz
örneğin yatay 60 mt düşey 7 mt baca İstanbul akvaryum içersinde bir fırın bacası olarak uUygulamasını yaptım
Teşekkürler.
İrfan Bey Merhabalar,
Doğalgaza geçiş için uygun yapılmış mevcutta lpg ile çalışan bir kazanın doğalgaz dönüşüm işini aldık.
baca taahhütümüz dahilinde değil ancak yine de baca onayı almam gerekiyor.
nasıl bir yol izlemeliyim?
Saygılarımla,
Kimse baca raporu vermiyor ya uçuk fiyatlar istiyorlar yada yeniden yapıyorlar. Birde baca şartnamesi her ay değişmekte şu andaki baca şartnamesinede uymuyordur büyük ihtimal.
Merhaba beytullah veysel abinin neyi geliyorsun. veysel ayıkpehlivan