capodicapi
capodicapi

Kayıt Tarihi : 04 Eylül 2007
Son Ziyaret : 26 Şubat 2014
İSTANBUL

takip et mesaj

Yazmış Olduğu Cevaplar


Konu: İç tesisat firmalarında PE kaynakçısı?

capodicapi
capodicapi
27 Nisan 2012

Bu konunun herhangi bir tarihi varmıdır veya kesinleşmiş bir yönetmelikmidir? Konuya vakıf olan arkadaşlar bilgilendirirlerse sevinirim.


Konu: 700 m2 lik işyeri

capodicapi
capodicapi
19 Nisan 2012

bana biraz fazla geldi gibi ama bilemiyorum tabi hangi kalemler var, onu detaylı incelemek lazım.


Konu: 35 kw kombi

capodicapi
capodicapi
19 Nisan 2012

zetacad de herhangi bi sorun olmaz,olsa bile boru çaplarıyla oynayarak sorunu çözebilirsin,sayaçtan geçen gaz miktarı önemlidir sonuçta.İkinci soruna ise kombin eğer modülasyonlu bi kombi ise yani brülör yanmayı modülasyonlu yapıyorsa yakıt tüketimin azalacaktır,tabii ki 35 kw ' nın min-max kapasiteleri ile 24 kw nın min max kapasiteleri bir olmayacağı için tüketim bir olmaz,atıyorum biri 8 kw dan yanmaya başlıcaksa,diğeri minimum 10 kw dan ısıtma işlemini yapacak.


Konu: matador ekmek fırını gaz dönüşümü

capodicapi
capodicapi
18 Nisan 2012

fırın şu anda aynen kömürlü kazanlarda olduğu gibi bir stoker den fıstık kabuğu ile besleniyo,ama altta da mevcut bir brülör takılı, cihazın TSE si konusunda müşteriyi bilgilendirdim,o kısımları ben üstlenmicem,fakat bundan önce dönüşümünü yaptığım yufka imalathanelerinde cihazlar için MMO bir onay raporu vermişti,gaz dağıtım şirketi o belgeyi kabul etti,aynı şey bu matador fırını için geçerli olurmu yoksa TSE belge alma prosedürümü olmalı.kutu çıkışı 300 mb olacak evet ,dükkan içinde bir shut-off regülatörle çalışma basıncına düşürülür.


Konu: G4 sayaç ve G10 sayaç kullanmak

capodicapi
capodicapi
14 Nisan 2011

kutudan 300 mb bir hatla çıakrsın sayaçlarını yerleştirirsin,g4 sayçtan sonrada shutt off regülatörü koyup kullanacağın basınca ayarlarsın,herhangi bir sıkıntı olmaz.


Konu: G 10 sayaç giriş çapı hakkında

capodicapi
capodicapi
13 Nisan 2011

Yorumlarınız için teşekkürler.İyi çalışmalar kolay gelsin.


Konu: G 10 sayaç giriş çapı hakkında

capodicapi
capodicapi
13 Nisan 2011

proje yapım aşamasında program filtreyi zorunlu istedi,belki zetacad in gaz dağıtım firmasıyla anlaşma şekli olabilir,bende tam olarak anlamadım filtreyi neden zorunlu koştuğunu,buradaki tesisat yönetmeliğinde sayaç çıkışından ilk iç tesisat ayrımına kadar 1'' olması zorunluluğu var,zaten kolonda bırakılan 1'' tüketim vanasına g4 sayaç bağlanırken 1'' vana+ 1 '' nipel-1 1/4'' rekor sayaç flexi+sayaç şeklinde oluyor,benim burdaki amacım sayaç girişinde ters redüksiyon olayına girmemek ve mevcut olan 1 '' lık kolon hattına karışmadan direk g10 sayacı bağlayıp yine sayaç çıkışı 1'' olacak şekilde tesisatı yapmak.Açıkçası hala olayı nasıl çözeceğimi bulamadım,en son yol olarak kolon hattını 1 1/2 '' ye çevirmek olacak ki direk g10 sayacı bağlamak sorun olmasın( bu arada g10 sayaç girişini dn40 olarak biliyorum dedim ama elimdeki bi dökümanda g10 sayaç giriş çapına 2'' diyor,tabi bu flexin rekor kısmı,nipel kısmı yani flexin gövdesi her zaman bir çap küçük oluyor yani dn40)


Konu: G 10 sayaç giriş çapı hakkında

capodicapi
capodicapi
13 Nisan 2011

arkadaşlar tam anlamıyla yardımcı olacak yokmu?mevcut kolon hattı eskisi gibi kalsa ( yani DN25) G10 sayaç setiyle( rekoru,flexi,konsoluyla) bu işi çözebilirmiyiz? sayaç çıkışı yani iç tesisat DN 40 olsada en azından redüksiyonla çözebiliriz,ama sayaç girişinde ters rediksiyon olma durumu kafayı karıştırıyor.yardımlarınızı bekliyorum konuya vakıf olan arkadaşlardan.


Konu: G 10 sayaç giriş çapı hakkında

capodicapi
capodicapi
12 Nisan 2011

buradaki kastım,sayacı mevcut DN25 lik boru hattına uyurabileceğizmi?sonuçta selenodi vana ve filtrede o çapa göre seçilecek?ya da nipel tarafı DN25,rekor tarafı DN40 olan sayaç flexi piyasada varmıdır?


Konu: sirkülasyon pompası seçimi

capodicapi
capodicapi
26 Mayıs 2010

güzel çalışma teşekkürler


Konu: MMO 2010 Doğalgaz Vizesi Yönetmeliği...

capodicapi
capodicapi
19 Ocak 2010

Verdiğin bilgiler için teşekkürler.




Konu: MMO 2010 Doğalgaz Vizesi Yönetmeliği...

capodicapi
capodicapi
18 Ocak 2010

Bu belgenin akredite olması konusu tam olarak nasıl oluyor?\r
Bunun herhangi bir süresi varmı,yani belli bir tarihe kadar \r
yapmamız gerekiyormu?Ve bu sınav neleri içeriyor,belgeyi \r
aldığımızda yapılan sınavın aynısımı? Belgesini akredite yapan \r
arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.İyi çalışmalar.


Konu: İGDAŞ FAX NOLAR

capodicapi
capodicapi
09 Kasım 2009

evet arkadaşlar bilgisi olan yokmu?


Konu: İGDAŞ FAX NOLAR

capodicapi
capodicapi
09 Kasım 2009

arkadaşlar güngören için fax numarası lazım,bulamadığım için bir türlü gaz günü alamıyorum lütfen bilgisi olan arkadaşlar yardım etsin. 0212 499 21 89 numaralı faxa çektim ama hala cevap gelmedi.Yardımlarınızı bekliyorum.