Konu: 2023 YILI HANGİ MARKA KOMBİ TAVSİYE EDERSİNİZ ? ( EN İYİ KOMBİ MARKALARI VE YORUMLAR )

Mustafa Tasdelen
Mustafa Tasdelen
06 Eylül 2019

SLM MERHABA EVE YENİ DOĞALGAZ DÖŞETECEGİM FAKAT 2 MAKINA ARASINDA KARARSIZ KALDIM

  • Buderus Logamax Plus GB062-24
  • Bosch Condense 2300i

HANGİSİNİ TAVSİYE EDERSİNİZ ŞİMDİDEN TEŞEKKURLER


canguntan
Danışman canguntan
07 Eylül 2019

İki cihazda aynı firmadan ve aynı fabraikadan çıkıyor. Ama yinede ben olsam Buderus'u tercih ederim.


tekniker46
Uzman tekniker46
07 Eylül 2019

Mustafa Tasdelen yazdı:
SLM MERHABA EVE YENİ DOĞALGAZ DÖŞETECEGİM FAKAT 2 MAKINA ARASINDA KARARSIZ KALDIM Buderus Logamax Plus GB062-24 Bosch Condense 2300i HANGİSİNİ TAVSİYE EDERSİNİZ ŞİMDİDEN TEŞEKKURLER


buderus 62


ibrhmyslz
ibrhmyslz
20 Ekim 2019

canguntan yazdı:
Demirdöküm firması artık Vaillant firmasına ait ama iki cihazın aynı olması mantıklı değil.Başka bir markada var ama durum farklı.
Antalya bölgesi Akdeniz iklimi, oda termostatı konfor ve yakıt tüketiminizin en uygun şekilde olmasını sağlayacaktır. Oda termostatı kullanımı ile istediğiniz miktarda ısınırken tasarruf sağlarsınız ama kullanmazsanız cihazı çok düşük sıcaklıklarda da kullanıp ısınmasanız da faturanızı düşürebilirsiniz. Sizin için önemli olan fatura mı yoksa uygun ısınıp uygun fatura mı ödemek?
Oda kumandası ile uygun ısınıp uygun fatura ödersiniz, konforunuz bozulmaz. 
Yalnız seçeceğiniz oda termostatının On/Off (aç/kapa) değilde modülasyonlu olmasına dikkat ediniz. Belki modülasyonlu kumanda pahalıdır ama kullanım mantığı aynı arabayı şehirler arası yolda sürmeye benzer. Alev kısılır ya da açılır ama aç/kapa da direk kapatılır ya da açılır. Her açma kapamada yakılan gaz miktarını siz düşünün. Aynı kırmızı da dur kalk yapar gibi yakarsınız.
Çok kafanızı karıştırmak istemem ama piyasada Remeha ve Liebe markasını da araştırınız. Remeha Hollanda'dan ithal gelmekte ki Hollanda yoğuşmalı cihazların piri ve asıl üretim yeridir, Liebe markasıda Türk'tür ve ülkemizde üretilmektedir. Bu cihazların sorumlusu da zamanında Buderus markasını ülkemize distribütör olarak sunan firmanın bir nebze devamıdır.
Yoksa Vaillant, Viessmann ya da Buderus Mercedes/BMW gibidir. 
Yalnız cihaz alırken 9. aydan sonra yarı yoğuşmalı/ reküperatörlü cihazlarında ithalatının ve imalatının yasaklanacağını unutmayarak cihaz seçmelisiniz. Vaillant'ta en azından 236/7-2 Ecotec Pure, Buderus GB0222, Viessmann O50W (premix olan cihaz) tercih etmenizi tavsiye ederim. 


Sayın canguntan 
muradkucuk52 yazdı:
Merhaba evimizde doğalgaz dönüşümü oluyor. İlk kez kombi alıyoruz. Ben buderusu gözüme kestirmişken dairemize sistemi kuracak olan bayi viessmanı tavsiye etti. Özellikle de esanjorlerinin döküm olduğunu buderusun ie alimünyum olduğunu belirtti. Sebeke suyumuz kireçli olduğu için almnyum esansorun bas ağrıtma olasılığı daha fazla olur mu acaba?Tesekkürler

Arkadaşımızın da sorduğu sorunun cevabını merak ediyorum .Buderus almak istedik bize Demirdöküm tavsiye etti satıcı ( büyük ihtimal ana bayisi) ve arkadasa söylenilen. Gibi bizede alüminyum olduğunu ve buranın ( tuzgolu nün dibindeyiz) sularinn kireçli ve tuzluluk oranı yüksek . Dediği gibi aliminyium olunca sıkıntı yaşar miyiz ?


canguntan
Danışman canguntan
21 Ekim 2019

Bölgenizdeki kireç oranını bilemiyorum ama eğer kireç seviyesi çok yüksekse Alüminyum eşanjörler hasar görebilir ama Demirdöküm ile Buderus'u bayinin kıyaslaması Mercedes ile Tofaş Doğan arabayı kıyaslamaya benzer. 
Tuz konusuna gelince tuz doğal olarak paslanmaz çeliği de etkiler Alüminyum'uda.Sizin yapacağınız en doğru şey ne cihaz alırsanız alın mutlaka su yuşatma cihazı alarak tuza ve kirece karşı tedbirinizi alın.
Sadece kireç olsa çelik eşanjörü tavsiye ederdim ama tuz dediğiniz zaman işler değişir.


gonca80607
gonca80607
28 Ekim 2019

İyi akşamlar ben evime doğalgaz taktırıyorum ama kombiler hakkında pek fazla bilgim yok bize kombi önerdiler. Bizde hangisi daha iyi dir diye yardım istiyorum kombinin biri Demirdöküm Atromix Yoğuşmalı Kombi diğeri de Demirdöküm Nitromix Yoğuşmalı Kombi P28 hangisi seçmemiz daha iyi olur suyumuz da kuyu suyu


Orhan Tuna
Orhan Tuna
15 Ocak 2020

canguntan yazdı:
Kayseri'de Ariston'un adı bile geçmiyor. Takılan yerlerde çıkan sorunlardan dolayı neredeyse hiç tercih edilmiyor.Burda 1 numara Vaillant 2 numara Buderus 3 numara Bosch ve Baymak.
    ben  arıston  kullanıyorum   cok memnunum  özellıkle  sıcak su hemen verıyor eskısehırın süper soğuğunda


canguntan
Danışman canguntan
17 Ocak 2020

Yanlış anlamayın cihazın kötü olduğu manasında demiyorum. Önemli olan servis. Ki servis ile ilgili şikayet var ve reklamı hiç yok. 


Ufuk Yan
Ufuk Yan
23 Şubat 2020

Merhaba, 80 M2 net, mutfak içinde kapalı kabinli olarak kombi yeri yapılmış fakat doğalgaz ve kombi tesisatı olmayan ters dubleks (altta 1 oda ve 1 petek) bir eve doğalgaz ve kombi tesisatı yaptıracağım. Toplamda 5 petek var, banyo dahil. Müteahhit kombi çıkışını yoğuşmalı ya uygun yapmadigindan ekstra masraf çıkıyor.
1- hermetik yoğuşmalı kombi kullanabilir miyim
2- tam ve yarım yoğuşmalı kombilerin gereksiz olduğu söylendi
3- hermetik ile konvansiyonel kombiler aynı cins kombiler mi?
4- değerli tavsiyelerinize ihtiyacımız var.

Teşekkürler..



erhanonuroflaz
erhanonuroflaz
20 Mart 2020

İyi gunler antalyada yasiyorum yalitim olarak binamiz iyi durumda 3+1 net oturum alani 120 metrekare bir yerdeyiz buderus marka cihazlardan 062 ve 022i arasinda kaldik petek uzunlugumuz 550 cm bu iki cihaz arasinda hangisi tercih edilmeli tasaruuf ve isi konforu acisindan yada bu fiyat segmentinde viesman yada vailant onerinizi olur mu


canguntan
Danışman canguntan
18 Nisan 2020

Ufuk Bey normalde kombi çıkışı yoğuşmalı ya da düz cihaz için farklı olmaz. Sadece bir yoğuşma gideri gerekirki sizi üzmeden yapılabilir. Düz cihazlar malum yasaklandı. Yoğuşmalı cihazlar her şartta düz cihazlardan az yakar. Yarı yoğuşmalı dediğimiz cihazlarda aslında yoğuşmalıdır ama mekanizma olarak daha düşük verimli olduğundan faturası biraz daha yüksek gelir. 
Hermetik dediğimiz bir baca sistemidir. Şu andaki tüm kombiler hermetiktir. İç içe iki borudan oluşur. Dış cidardan taze hava alır, iç kısımdan da atık gazı atar.
Konvansiyonel yani düz ya da yoüuşmasız cihazlarda hermetiktir. 2006 yılı itibariyle binaların baclarına bağlanan bacalı tip dediğimiz kombiler yasaklanmıştır.
Müteahit arkadaşın dediğine katılmıyorum çünkü yoğuşmalı cihazlar sadece bir radyatör de olsa yaoğuşma yapar ve az yakar. Aynı günümüz 1,3 motorlu araçları düşünün. Eskiden 1.6 arabalar 90 BG'di. şimdi 130 BG'ye kadar çıkıyor. Cihazı ona göre seçin derim.


canguntan
Danışman canguntan
18 Nisan 2020

Erha Bey siz Buderus'un iki modelini belirtmişiniz. GB022i giriş seviyesi bir yoğuşmalı cihazdır. GB062 ise size dakikada vereceği sıcak sı miktarı açısından daha konforlu bir cihazdır. Bu iki cihazı bütçenize göre tercih etmenizi tavsiye edeceğim. Her iki cihazdan da sattım ve kullandırdım. İksinde de sorun yok. GB022i 2019'da çıktı. GB062 ise daha önce çıktı ama çok sattı. Web sitesinden ikisinin arasındaki farkı görebilirsiniz.
Yanlış hatırlamıyorsam GB 0622'nin modülasyon oranı daha yüksek.Yani yakıt  konusunda daha cimri olması lazım.


osmankanyucel
osmankanyucel
03 Mayıs 2020

Selam 
Evime doğal gaz döşeteceğim 150 metre kare civarında toplamda 11,80 cm petek var. 

Yalıtım yok. Buderus, Vailant ve bazı Bosch modellerini inceledim. Mesela Buderus GB172
bosch 2500 gibi 




canguntan
Danışman canguntan
07 Mayıs 2020

GB172 ya da Bosch Condense 2500, ikiside rahatlıkla işi görecektir. Yalnız boru çapı doğru yapılmalı.11,8 m. radyatörü 24 kW premix yoğuşmalı cihazla ısıtabilirsiniz.GB 172 daha üst seviye bir cihazdır.Tercih size ait. İki cihazda Bosch firmasına aittir.


osmankanyucel
osmankanyucel
08 Mayıs 2020

selam
Bir kaç gün önce keşif yaptırdım. Gelen yetkili keşfini yaptı evin üst katına şimdilik sadece mutfağa bağlantı yaptıracağım. hesap çıkarttı (kombi dahil 14000). vaillant 296 5-5 28 kw kombi önerdi(6500 tl kombi).  Tabi bir iki keşif daha yaptıracağım.
 Sorum şu kombiyi önerir misiniz? Fiyat uygun mu? İnternette biraz ucuzları var ama güvenilirmi ekipmanı tam gelir mi?aklımda soru işaretleri oluştu. Ne önerirsiniz. Teşekkür ederim.
(not 24 kw kombi kullanmak istemiyorum. yetersiz gelir diye)




Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.