Sametk
Sametk
08 Mayıs 2020

Alüminyum Petek Isınma Sorunu

Merhabalar, benim sorum radyatör seçimiyle ilgili. yeni aldığımız ev kuzey cephe ve ısı kaybı fazla. Eski ahşap bir ev, yalıtımı var. Radyatör Tesisatı borular dışarda gözükmesin diye gecen yaz degisti,aluminyum petek aldık petekler çok iyi ısınıyor ama evi hiç ısıtmıyorlar. Petek boyutları hiç hesap yapılmadan takılmış, biraz küçük örneğin 16m2 oda,tavan yuksekliği 3.6m 40x120(en) ince aluminyum petek konulmuş(firma katologunda yaklasik degeri 1260kcal). Kombi 60-70derecede de yansa ısıtmıyor. Onun yerine panel radyator taktırmak istiyoruz. Camın altına maksimum 50 cm yukseklikte petek takılabilir. Eni 2.4m olsa verimli olur mu? Ya da bir peteğin maksimum eni kaç cm olmalıdır ki verimli çalışsın. Odada tek petek için tesisat var, borular parke altından geciyor o yuzden odadaki petek sayisini arttirmak için parke kirmak gerekiyor onlar da yeni degistigi için tekrar o kadar masrafa girmek istemiyoruz. Ne ölçüde bir petek verimli olur yardımcı olursanız çok sevinirim, bu kış hiç ısınamadık gelecek sene de böyle geçsin istemiyoruz.


Reddit
Uzman Reddit
12 Mayıs 2020

Petekler 2 metre boydan sonra hava yapmaya başlarlar diye bir inanış var. Birebir canlı hiç görmedim. Ama her zaman 2 ye bölerim öyle durumlarda peteği. Bölemiyorsanız mecbur 2 metre koyacaksınız bölge söylememişsiniz. Doğuya gittikçe M2 nin 2 katına kadar petek konur kombiyi 50 derecede çalıştırabilmek için. 


Sametk
Sametk
12 Mayıs 2020

Çok teşekkürler cevabınız için ev istanbul üsküdarda, kuzey cephe ve çok rüzgar alıyor. Odalarda tek radyatorluk hat var, o hat t boruyla ikiye bölünüp sıva üstu uzatılarak diğer duvara baska petek eklemek mümkün olur mu? Koyulacak diger petek verimli ısınmaz bir petek in enerjisini ikiye bölmüş olursunuz dediler. Herkes farkli birsey söylüyor. Biz de bu sefer hata yapmak istemiyoruz.


Reddit
Uzman Reddit
13 Mayıs 2020

Eğer o petek son petek değilse peteğin altındaki boru çapı daha kalındır o peteğe verilen t den bir yeri kırıp oradan hat çekin. Diğer türlü 20 lik boruda o kadar uzun hat çekmek verimi bozar. Ancak ben olsam verim bozulma pahasına onu uygularım diğer türlü yer kırılmalı. Gerçi belki duvara yakın yerde o peteğe t atmislardir belki. O zaman oradan da alabilirsiniz. 
Eğer dediğiniz gibi diğer peteğe t atıp oradan hat alırsanız. Yakındaki peteğin soğuk su çıkış borusunu uzaktaki peteğin soğuk su çıkışına getirip oradan bağlarsanız verim bir nebze artar. 




Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.