nedimvural
nedimvural
04 Ağustos 2020

Doğalgazı zamanında açmayan firma!

Merhaba benim bir sorum olacaktı biz şimdi bir firmaya sıfırdan tesisat yaptırdık. firma ile yaptığımız sözleşme de gaz açım süresi 10 gün yazıyor 40 gun oldu hala doğalgazı acmadılar bizden tarafta bir sıkıntı olmadı firma igdaş'a projeyi geç vermiş yasal hakkımızı kullanmak istiyoruz ne yapmamız gerekiyor.


Teknik Isı Mühendislik
Uzman Teknik Isı Mühendislik
05 Ağustos 2020

İgdaş'a şikayet edin firmaya baskı yapacaktır. Gaz firması proje onaylandığında firma parasını almış, alamamış onu umursamaz. 


canguntan
Danışman canguntan
06 Ağustos 2020

Gaz dağıtım firmalarında önce müşteri memnuniyeti ön plandadır. Kanunen sayacı alıp montajdan sonra 5 gün içinde sizden ücretini alsa da almasa da gaz açımı yapma zorunluluğu vardır. Bu konuda firmayı İgdaş'a yazılı şikayet etmeleisiniz. Tabi işinizi yapan firmanın İgdaş'tan yetkili olması önemlidir.Yoksa işinizi yapan aradan çekilir. Projeyi çizen firma sorumlu olur.
Şikayet etmeden önce firma ile bir kez daha konuşun isterseniz.
Genel bilgi olması açısından, normalde iş montaj bittikten ve proje onaylandıktan sonra bitmiştir, çünkü gaz açımı v.b. gaz dağıtım firmasından randevu ile alınacağından, firma randevuyu almaz zorundadır yoksa ceza alır.
Gazı açmadan ödemesini istemesi doğaldır. Yoksa siz ödemeseniz gaz dağıtım firması, firmaya sizi mahkemeye vermesini söyler. Bu durumda iş çok uzar.




Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.