silvershadow
silvershadow
12 Aralık 2006

atmosferik brülörlü ile üflemeli brülörlü

bu iki kazan tipi arasındaki fark nedir? hangi durumlarda atmosferik hangi durumlarda uflemeli brulorlu kaznalar tercih edilir?Bu kazan dairesinin konumuna mı baglıdır  yoksa ısıl ihtiyaca goremi kafamda net bişi olusturamadımda. yardımlarınız icin tesekkurler.


$eker @dam
$eker @dam
12 Aralık 2006

atmosferik kazanlar kapasiteleri fazla değildir bazı firmaların ikiz kazan kullanımları mevcuttur. demirdökümde 225000 kcal/h örneğin fakat brülörlü kazanlarda 3.000.000 kcal/h kapasiteler mevcuttur. bir bunu için tercih edilir ikincisi kazan daireleri daha sessiz olur brülörlü sistemlere göre. atmosferik brülörlerde fan olmadığı için elektrik tüketimi minumundur.  


atayal
atayal
12 Aralık 2006

  Arkadaşım Atmosferik Brülörlü Kazanlar:  Döküm veya Çelikolarak yapılabilen kazanlar.Yakma Havasını bir fanla değilde.ortamdanDoğal
olarak sağlamaktadırlar.Genellikle sessiz çalışırlar.
     300.000 Kcal/h  ye kadar ısı kapasitesindeki ısıtma tesislerinde kulla
nılabilinirler.

  Üflemeli  Brülörlü kazanlar :  Çelik Sac konstrüksiyon ürünüdür.
yakma havasını bir fanla ortamdan alırlar.Atmosferik Brülörlü kazanlara
göre gürültülü çalışırlar.Isıl kapasiteleri yüksektir.



m@ximus
m@ximus
07 Mart 2007

arkadaşlar elinizde atmosferik brülörlü kazan kullanarak yapılmış projeler varsa gönderebilirmisiniz.24 dairelik bir binadaki katı yakıt kazanını iptal edip onun yerine atmosferik brülörlü kazan koymayı düşünüyoruz fakat daha önce hiç kazan projesi yapmadım.tesisatta hangi ekipmanlar kullanılmalı baca sistemi nasıl olmalı havalandırma sistemi nasıl olmalı yardımcı olursanız sevinirim.tekrar söylüyorum kazan atmosferik brülörlü olacak yani bir dönüşüm yapılmayacak direk sıfır doğalgaz kazanı koyacağız.örnek projeleriniz varsa bekliyorum.herkese şimdiden teşekkür ederim.


resulkorkmaz
Uzman resulkorkmaz
07 Mart 2007

download bölümünde merkezi sistem projelerine baktınmı orda birçok proje var arkadaşım


m@ximus
m@ximus
07 Mart 2007

evet baktım resul arkadaşım ama hep üflemeli brülörlü kazan tesisatları var benim aradığım atmosferik brülörlü kazan kullanılarak yapılmış tesisatlar.ilgin için teşekkür ederim.


hexe_dido_
hexe_dido_
07 Mart 2007

atmosferik burülörlü kazanın özellikleri:

Çok sessiz ve titreşimsiz çalışır. Fansız ve motorsuz brülör yapısı sayesinde yanma sesi kazanın yanında dahi hissedilmeyecek seviyededir.
• Düşük gaz basınçların da (5 mbar) bile sorunsuz çalışır.
• Şönt poma, üç yollu vana gibi ilave dönüş suyu kontrol aksesuarlarına gerek kalmaz.
 Minimum dönüş suyu sıcaklığı, minimum debi, alt kazan su sıcaklığı gibi tüm işletme sınırları ortadan kalkar.
 Yoğuşma ve bunun getireceği korozyon riskleri oluşmadan önlenir. 

 

• Düşük yanma odası yükü sayesinde yüksek verimli ve düşük zararlı gaz emisyon değerleriyle çalışır.
 Şönt pompa, üç yollu vana gibi ilave dönüş suyu kontrol aksesuarlarına gerek kalmaz.
 Minimum dönüş suyu sıcaklığı, minimum debi, alt kazan su sıcaklığı gibi tüm işletme sınırları ortadan kalkar.
 Yoğuşma ve bunun getireceği korozyon riskleri oluşmadan önlenir.
• Çok yüksek verimlidir. Dolayısıyla düşük baca gazı sıcaklıklarına sahiptir.

yani bunlar hemen hemen aynı öselliklere sahipler.

ama sunu düsün, zonlanmıs havanın verimi mi daha yüksektir, yoksa dogal alınan havanın mı?cevap burada saklı....

 




hexe_dido_
hexe_dido_
07 Mart 2007

haa bu arada, alttaki  üflemeli brülörlü kazanların avantajları. bu arada cok ses cıkarırlar bunlar. iste  atmsferik kazanın en ii avantajı da budur. sessiz olması yani


ozancirpan
Uzman ozancirpan
07 Mart 2007

maximus, atmosferik brülörlü kazanlarda gaz tesisatı daha kolaydır. Eğer tesisatı 300 mbar çekeceksen brülörden önce bir regülatör koyup gaz basıncını 21 mbara düşür. Eğer 21 mbar çekeceksen kazana kadar tesisatı çek vana+flex koyup brülöre bağla. Sayaçtan hemen sonra soloneoid vana koymayı unutma.


hexe_dido_
hexe_dido_
07 Mart 2007

bu arada birde üflemeli brülörlü kazanları fiyatı daha düsüktür. genelde bunlar tercih edilirler. ama bence atmosferik brülörlü kazanlar tabiiki.

ii çalısmalar,,,,






Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.