VEYSEL BILGIN
Danışman VEYSEL BILGIN
24 Ekim 2008

D.gaz Vanalarinda Ic kacak Sebebi Nedir?

Sorum gayet acik ve net;

Yaptiginiz kaynakli tesisatlarda onemli noktalarda baraj kagidi uygulamasi yapiyormusunuz? 

Fabrikasyon uretimde test edilmis vanalariniz tesisatlariniza

monte edildiginde neden vana kapali oldugu halde  ic kacak yapiyor hic dusundunuzmu?

Islevsel kapama fonksiyonunun bozulmasina hangi hatali uygulamaniz sebep oluyor bir dusunun ?

Selamlar

  


VEYSEL BILGIN
Danışman VEYSEL BILGIN
25 Ekim 2008

Image Hosted by ImageShack.us



VEYSEL BILGIN
Danışman VEYSEL BILGIN
25 Ekim 2008

Degerli Arkadaslarim

Simdi yukarida yayinlamis oldugum resimdeki 4-5-6 no lu elemanlara dikkat ediniz.Bunlar nedir bakalim:

4: Govde sidirmazlik malzeme PFTE -Teflon

5:Kure sizdirmazlik malzeme PFTE -Teflon

6:Bogaz sizdirmazlik malzeme PFTE-Teflon

Simdi vanalardaki sizdirmazligi saglayan teflon nedir ne ozelliktedir bakalim?

 

Teflon, politetrafloroetilen (PTFE) polimerin ticârî adıdır. Teflon, florlanmış etilen polimeri olan bir politetrafloroetilendir.

Teflon 260°C üzerindeki sıcaklıklarda bozulmaya başlar; 350°C civarında tamamen yapısı bozulur. Ateş üzerinde bırakılan boş bir tava bu dereceleri aşabilir ancak tava içinde yanan az miktardaki yağ sağlık açısından daha büyük bir sorun oluşturur.

Alinti :http://tr.wikipedia.org/wiki/Teflon

Simdi kaynak sonrasi olusan duman gazlarinin ozelligine bakalim?

Olusan duman gazlarinin yuksek sicaklikta oldugu bilindigine gore boru icine dolan duman gazlari boru icinde ilerleyerek dolar.

Velevki sizin tesisatciniz ve kaynakciniz vanayi monte etmisse boru icinde ilerleyen duman gazlari teflonla temas eder.Teflon erir.Vana sizdirmalik ozelligini kaybeden teflondan dolayi ic kacak yapmaya baslar.

Yapilmasi gereken bu tur cihazlari kaynaklar bittinkten sonra baglamaktir.

Selamlar  




VEYSEL BILGIN
Danışman VEYSEL BILGIN
25 Ekim 2008

Peki baraj kagidi nedir ?

Slm




cafer.
cafer.
25 Ekim 2008

kaynak curufları vana küre ve sızdırmazlık contalarına zarar verebilir açma kapama yaptıkçada hasar artabilir
 



VEYSEL BILGIN
Danışman VEYSEL BILGIN
25 Ekim 2008

cafer. yazdı:
kaynak curuflarэ vana kьre ve sэzdэrmazlэk contalarэna zarar verebilir aзma kapama yaptэkзada hasar artabilir
 

Tesekkurler Cafer Hocam




VEYSEL BILGIN
Danışman VEYSEL BILGIN
27 Ekim 2008

Bartrobel34 yazdı:

Peki baraj kagidi nedir ?

Slm

Baraj kagidinin ne olduguna dair ve ne amacla kullanildigina dair bir fikir olusmadimi? Yazdiklarimiza istinaden vede affiniza siginarak sormak isterim.

Slm




akbaba
akbaba
28 Ekim 2008

Kaynak sonucu oluşan gazların teflon malzemeye temasını önlemek için kullanılan bir malzeme olduğu anlaşılıyor.


VEYSEL BILGIN
Danışman VEYSEL BILGIN
28 Ekim 2008

akbaba yazdı:
Kaynak sonucu oluюan gazlarэn teflon malzemeye temasэnэ цnlemek iзin kullanэlan bir malzeme olduрu anlaюэlэyor.

Tesekkurler Sayin Akbaba.

Bu konu ile ilgili (suan santiye is yogunlugum var) detayli bilgi ve teknik spectleri hazirlayip sizlere aktarmaga calisacagim.

Slm

 




VEYSEL BILGIN
Danışman VEYSEL BILGIN
28 Ekim 2008

Celik ana hatlarda kullanilan underground vanalarda ic kacak neden olusuyor?

Slm

 




VEYSEL BILGIN
Danışman VEYSEL BILGIN
29 Ekim 2008

Image Hosted by ImageShack.us



VEYSEL BILGIN
Danışman VEYSEL BILGIN
29 Ekim 2008

Yukarida verdigim resim underground (yeralti) dogalgaz celik sebeke vanasidir.

Slm




VEYSEL BILGIN
Danışman VEYSEL BILGIN
31 Ekim 2008

Asagidaki linkte bulunan videoyu izleyin.

Baraj kagidi ile ne anlatmak istedigim acikca anlasilacaktir.

Elin Amerikalailarina kiziyoruz ama gerek petrokimya gerekse underground hatlarda vanalarin teflonlari erimesin diye baraj kagidi uygulamasi yaptiriyor.

Bizde saldim cayira mevlam kayira

Bu aksamlikda bu kadar Ratsgele.

Slm

Not: Krizler gelir gecer moralinizi bozmayin. 

http://www.weldingtheater.com/VideoNews/68_file_1.wmv.html

 

 




VEYSEL BILGIN
Danışman VEYSEL BILGIN
26 Aralık 2008

Bartrobel34 yazdı:

Peki baraj kagidi nedir ?

Slm

 

Image Hosted by ImageShack.us

ASW 35 Suda Çözünür Kağıtlar,

 9" x 165 " ebatlarında rulo şekilde

      4" çapa kadar paslanmaz,çelik ve alaşımlı boruların kaynağında kullanılan ürünlerdir.

       Makina ve imalat sanayinde kullanılan ürünlerdir.Özellikle kuvvet santralleri,kimya endüstrisi ve depolama tankları gibi imalatlarda yoğun kullanılmaktadır.


       Özellikle tig kaynaklarında kaynağa başlamadan önce malzeme içerisine kurulması gereken gaz barajlarında şayet suda çözünür özellikli bu ürünler tercih edilmezse temizleme ve devreye alma safhalarında çok ciddi problemler yaratabilir ve tehlikeli durumlara sebebiyet verebilir.

       ASW kağıtları ve bantları selülozik polimer'den imal edilmektedirler.Kaynak sonrasında hat içerisine basınçlı su yada buhar verilerek çok kolay bir biçimde temizlenebilirler.

       Dikkat edilmesi gereken diğer bir önemli husus barajlama işlemi yapılırken kullanılmakta olan ASW özellikli kağıdın mutlaka ASW özellikli bir bantla tatbik edilmesidir.Aksi takdirde hat içerisinde ciddi problemlere sebebiyet verebilir.

SELAMLAR




fernando
fernando
28 Şubat 2010

6" vana dibinde bir tridolet ve kep var yaklaşık 1 metre. Te-inn kaynapı yapılması lazım.o zaman küreyi nasıl koruyacağız?




VEYSEL BILGIN
Danışman VEYSEL BILGIN
01 Mart 2010

fernando yazdı:

6" vana dibinde bir tridolet ve kep var yaklaşık 1 metre. Te-inn kaynapı yapılması lazım.o zaman küreyi nasıl koruyacağız?

Vana ic kisim yuzeyi baraj kagidi ile kaplanir.

Tie-inn kaynak sonrasi hat basinclandirildiginda baraj kagidi yirtilir ( flushing imkani yok ise ki Tie-in kaynaklarinda flushin sansi yoktur0 gaz icindeki rutubet zamanla baraj kagidini eritir.

selamlar






Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.