hafsa
hafsa
24 Ocak 2011

vaiilant kombi seçimi

      arkadaşlar herkese koay gelsin;
   Bir müşterim istanbuldaki 180 m2 dubleks dairesi için vaillant 242-5 plus kombiyi tercih etmekte. toplam radyatör metrajı 10 m dir.Vaillantın bu kombisi bu daireyi ısıtmada yeterli gelirmi;yoksa 24.000 kcal/h  kapasitedeki kombisinimi tercih edelim.Başka bir firma 20.000 kcal/h kapasiteli kombinin yeterli geleceğini söylemiş.Yardımcı olursanız çok sevinirim.



Calamity
Calamity
24 Ocak 2011

ISITMADA UCU UCUNA YETECEKTİR ANCAK İŞİN İÇİNE KULLANIM SUYU GİRERSE EŞNJÖR YETMEYECEKTİR VE ÖNCELİK KULLANIM SUYUNDA OLDUĞU İÇİN ISITMA YETERSİZ KALACAKTIR. SAĞLIKLI OLAN 24 000 KCAL/H LİK OLANDIR.




hvac
Uzman hvac
25 Ocak 2011

                20.000 kcal/h. hesap olarak yetecek gibi görünsede, sirkülasyon pompası sıkıntı yaratabilir.Radyatör metrajı 8-8,5 m'ye kadar sorun çıkmayacaktır ama illa 20.000 kcal/h. diyorsa en iyisi yoğuşmalısını tercih etmek bence.Hemde yakıt tüketimi düşecektir.





Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.