iyilmaz66
iyilmaz66
02 Aralık 2011

Ölü hacim hesabı

Sanayi tipi bir tesisatta servis kutusundan- istasyondan- 1 bar basınç alınıyor (770 m3/h). Hat daha sınra ikiye ayrılarak biri 1 bar olarak  ((30 m3/h) ileride 50 mbar'a düşürülerek ticari cihazlar kullanılacaktır) diğeride doğal gaz sayaçı kurularak tekrar ikiye ayrılıyor. ikiye ayrılan 1 bar lık tattın biri ( 40 m3/h) direk çihaza gidiyor.diğer hatta regülatör kurularak 1 bar dan 300 mbar a düşürülüyor ve yüksek kapasiteli üç ayrı kazanı besliyor.

Sorom şu şekilde : 300 mbar da çalışan yüksek papasiteli kazanlar ile regülatör arasındamı ölü hacim hesabı yapmak lazım. yoksa servis kutusu-istasyonu- ile ilk kurulan regülatör arasımı ölü hacim hesabı yapmak lazım.

Bilgilendirir iseniz sevinirim.


erkan1818
erkan1818
02 Aralık 2011

üstadım regülstör ile kszan bağlantı brulorlerı arasında olu hacım hesabı yapman gerekır kı brulor randımanlı çalışsın. Boru çapı ve mesafesini dikkatli seçmen gerekir.


iyilmaz66
iyilmaz66
02 Aralık 2011

erkan1818

teşekkürler.

Bir an bildiklerimizden şüphe etmeye başlamıştım.

Zetacad kullanan arkadaşlar

Teknik desteğe bu konu hakkında yazmıştım Çünkü olların hesaplamaları tam tersi yönde. Yani ölü hacim hesabını servis kutusu-istasyon- ile ilk regülatör arasında hesaplatıyorlar. Cevap olarakta ''gaz dağıtım firmanızın isteği üzerine '' gibi bir cevap verdiler. Oysa gaz dağıtım firmasındaki arkadaşlar ile de aynı fikirdeğiz.




VEYSEL BILGIN
Danışman VEYSEL BILGIN
20 Aralık 2011

Bu sistemde Olu hacim hesabina gerek yoktur.

Aslina bakarsaniz olu hacimin gereksiz oldugunu bir cok yazimda yayinlamistim.

Sanayi tesisati 1 bar gibi yuksek bir basinc mevcut.

 

Sorun su ki; Ikinci kademe regulator grubunun kazanlara cok yakin olmasi

ilk devreye giriste sorun teskil eder her zaman.

Selamlar

 






Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.