ıyı aksamlar ben sıze sorum soyle olacak .
ıstanbul bahcelı evlerde yasıyorum.kapı onunde dogalgaz baglantısı var bınamızda dogalgaz merkezı sıstem kullanılıyor.
ben daıre ıcınde mutfak ve banyoda kullanmak ıstıyorum . bınamız 4 katlı 15 daıreden olusyor .ben ıse en ust kat daıre sahıbıyım.
sımdı ben daıre ıcıne dogalgaz ne sekılde alabılırım .ve malıyetı bana ne olur . bına ya tesısat dosenmesı gerkırse ne kadar malıyet cıkar. asagı yukarı.
bana bu konuda yardımcı olursanız sevınırım.eger bına da oldu da 3 kısı kabul etmedı .dıyelım o zman ben yıne evıme alabılırmıyım
sımdıden cok teskkur ederım formları tektek okudum cok acıklayıcı bılgılerınız var .basarılar devam dılerım
sımdıden cok teskkur ederım formları tektek okudum cok acıklayıcı bılgılerınız var .basarılar devam dılerım ekim'den alıntı.
1- Öncelikle evinizi kaç m2? KAÇ YILLIK?
2-kaçıncı kat?
3-Yalıtımı var mı?mANTOLAMASI VAR MI?
4-HALİHAZIRDA NE İLE ISINIYORSUNUZ?
5- hangi yöne bakıyor?
6-ALT VE ÜST KATINIZ NE İLE ISINIYOR?
7-BACA DURUMUNUZ NASIL?
BU BİLGİLERİ VERİRSENİZ SİZE DAHA İYİ YARDIMCI OLURUZ.
MUTFAK VE BANYO İÇİN VERDİĞİNİZ BİLGİLER IŞIĞINDA BİR DOĞALGAZ KOMBİSİ VE OCAK KULLANMANIZ GEREKİR.KAPASİTELERİNİ SİZ YUKARDAKİ SORULARI CEVAPLADIKDAN SONRA DAHA SAĞLIKLI VEREBİLİRİZ ANCAK KABACA,
YAKLAŞIK 25,000 LİK HERMETİK KOMBİ İŞİNİZİ ÇOK RAHAT GÖRÜR DİYE TAHMİN EDİYORUM,KABACA
oncelıkle cok tesekkur ederım bu kadar cabuk yanıt verebıleegınızı ınanın hıc tahmın etmıyordum.
bınamız merkezı sıstem dogalgazla ısınıyoruz..
bende dıyorumkı mutfak ve banyo ıcın heray 100 ytl aygaza ucret oduyoruz.neden evlerın ıcıne de almayalım ?
dedıgım gıbı her katta 3 daıre mevcut bız 4 kattayız.salonda bır bacamız var . bırde banyo da bacamız bulunuyor. .
dogalgaz hattı kapımız onunde mevcut ve merkezı sıstem dogalgaz ıle ısınıyoruz.
merak ettıklerım:
dogalgaz boru hattını mutfak ve banyo ıcın nasıl alabılırz. ?kendımız bıreysel alabılır mıyız?
dıger daıre sakınlerının katılması gereklımıdır?dogalgaz boru hattı her kattan mecburı gececek onlar katılmaz ıse ben odemek zorundayım degılmı ?en yukarıda oldugum ııcn.
yada Diger 15 daıre de tamam dogalgaz boru hattı daıre kapılarına dosensın onayı verırlerse.
bunun bedelı asagı yukarı ne olur ?
bırde bır daıre ıcıne dogalgaz hattını ıcerı dosemek asagı yukarı ne olur?
Kolon hattı var ise, daire girişinin önünde bir doğalgaz vanası mevcut ise, herhangi bir kimseye sormaya gerek olmadan bir taahhütçü firmaya(yetkili gaz tesisatçısı firma) gidip evinizin tesisatını çektirebilir ve kullanabilirsiniz.
Eğer kolon hattı yok ise, bina yönetimin toplanıp kolon hattının çekilebilmesi için karar alması gerekiyor. Merkezi sistem için karar alınmış fakat dairelerin önüne kadar gaz gelmemiş yani kolon hattı çekilmemiş olabilir. Bina 15 daireli demiştiniz. Bu daire sahiplerinden 8 i yani %50 sinden fazlası kolon hattının çekilmesine evet derse karar alınabilir kolon hattı çekilebilir olacaktır. Bu karar alındığında yönetici kolon hattının çekilmesi için bir taahhütçü firmayla anlaşabilir kolon hattını çekebilir.. Sonrasında sizde istediğiniz şekilde daire içine gaz alabilirsiniz. Kolon hattının size maliyeti yaklaşık 250-300YTL(binaya göre değişebilir) civarında olacaktır. Bu fiyat kolon hattının toplam fiyatının 15 daireye eşit olarak paylaştırılmasından çıkacak yaklaşık fiyattır. Binada karar alındıktan sonra hiçbir dairenin bu bedeli ödememek gibi bir lüksü yoktur. Ödemeyenlerden icra kanalıyla tahsil edilebilir.
Ancak karar alınmaz ise yani %51 çoğunluğa ulaşılamaz ve karar alınmaz ise, kolon hattı maliyetinin tümünü karşılama yükümlülüğünü alsanız dahi, tek başınıza kolon hattı çektiremezsiniz.
MUTFAK VE BANYO İÇİN VERDİĞİNİZ BİLGİLER IŞIĞINDA BİR DOĞALGAZ KOMBİSİ VE OCAK KULLANMANIZ GEREKİR.KAPASİTELERİNİ SİZ YUKARDAKİ SORULARI CEVAPLADIKDAN SONRA DAHA SAĞLIKLI VEREBİLİRİZ ANCAK KABACA, YAKLAŞIK 25,000 LİK HERMETİK KOMBİ İŞİNİZİ ÇOK RAHAT GÖRÜR DİYE TAHMİN EDİYORUM,KABACA
arkadaşımız mesajında doğalgaz merkezi sistemle ısındığını söylemiş siz hala binanın ısınma özelliklerini soruyorsunuz sanırım pek dikkat etmemişsiniz. Çünkü o soruların cevaplandırılmasına gerek yoktur.Yanlış bilgilemdirmemek amaçlı düzeltiyorum, o daireye kombi gerekmez şofben takılmalıdır.
Kolay gelsin.
arkadaşımız mesajında doğalgaz merkezi sistemle ısındığını söylemiş siz hala binanın ısınma özelliklerini soruyorsunuz sanırım pek dikkat etmemişsiniz. Çünkü o soruların cevaplandırılmasına gerek yoktur.Yanlış bilgilemdirmemek amaçlı düzeltiyorum, o daireye kombi gerekmez şofben takılmalıdır.
Kolay gelsin.
belki merkezi sistemi ödemek istemiyor artık, iptal ettirecek :D
Merhaba... annemler eski yapi evlerine dogalgaz dosetmek istedi... mutfakta pencere yok . Pencere yeri yeni yapilan bir bina ile kapatıldı. Sadece küçük menfez kadar bir delik var. Menfez yeri olarak orayi kullanmalarini istedik ama adamlar oraya kat cikabilir olmaz dediler. Mutfagin kapisina alta 3 delik camina da bir menfez takalacak dediler. Mutfagin kapisi hic kapanmıyor zaten ... illa delinecek diyorlar. Ayrica yan odanin da kapisina alttan 3 delik cama bir menfez takalim dediler ... biz izin vermedik. Yardimci olur musunuz ? Ne yapmamiz gerekiyor? Ayrica ocaga baglanan boru icin de mermeri delmemiz gerekiyor dediler. Mermer delinince oradan alta su akıtacak:( istanbulda 3 ev degistim ucunde de borular ocagin yaninda duruyordu. Onay verdiler. Bunlar boru yanabilir illa mermerin altindan gecirecegiz diyorlar. Teşekkürler.