candalli
candalli
01 Haziran 2011

bursa’da patlama

Bursa'da bir gazlı içecek fabrikasında, buhar kazanında patlama meydana geldi. Patlamada 1 kişinin öldüğü, 8 kişinin yaralandığı bildirildi. Kestel yakınlarındaki bir meşrubat fabrikasında buhar kazanında meydana gelen patlamada, makine mühendisi 25 yaşındaki Kemal Gökçe öldü, 8 kişi de yaralandı.

Ankara yolu 18'inci kilometrede bulunan Barakfakih Sanayi Bölgesi içindeki bir meşrubat fabrikasının yeni yapılan meyve suyu hattında kurulan buhar kazanı, ilk denemesi yapılırken patladı. Patlamada, hattı yapan firmada görevli makine mühendisi Kemal Gökçe öldü, 8 işçi de yaralandı.

Patlama haberi üzerine bölgeye itfaiye, arama- kurtarma ekipleri ve 112 Acil Servis ambulansları sevk edildi. Bölge Kestel Kaymakamı Erhan Özdemir ve Belediye Başkanı AK Parti'li Yener Acar da fabrikaya geldi. Fabrikadan çıkarılan yaralılar, Bursa'daki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

 

Genç meslektaşıma Allahdan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim...Yapımcı firmanın Allah yardımcısı olsun....maddi manevi sıkıntılı bir durum...


ali orhun
ali orhun
01 Haziran 2011

Genç meslektaşıma Allahdan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim...Yapımcı firmanın Allah yardımcısı olsun....maddi manevi sıkıntılı bir durum... candalli

Aynen katılıyorum.Olay şu anda, Mahkeme sürecinde.Doğal olarak Teknik Bilirkişi Raporu istenecektir, muhtemelen...

Test esnasındaki  Kazan hangi sebeplerden patlar?Manometrelerin durumu ne?

Kazan Basınç Ventillerinin durumu ne?Neden vazifesini yapmamış/yapamamış?

Kazan Su tağdiye sisteminin durumu ne?

Yani testi kimler ? Nasıl Yapmış ? Test Prosedürü nasıl uygulanmış?gibi soruların cevaplarıyla ilgili çalışma yapılacak...Doğrudur,sıkıntılıdan öte ,çok zor durum müdahil olan taraflar için...Çünkü,sonuçda sözkonusu Kazan sertifiye olmuş bir Kazandır.

Gerçekden,Allah sabırlar versin....






Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.