bilmak
bilmak

Kayıt Tarihi : 23 Nisan 2007
Son Ziyaret : 12 Temmuz 2014
İSTANBUL

takip et mesaj

Yazmış Olduğu Cevaplar


Konu: DOĞALGAZ İÇTESİSATINDA FLEXBORU KULLANIMI

bilmak
bilmak
29 Temmuz 2010

Yani siz, hortumdan yapılmış tesisatın yerinin değiştirilebileceğini düşünecek kadar zeki bir insanın , borudan yapılmış ve ucundada vana bulunan tesisatın vamasını kapatarak uzatma boru ekleyebilecek kadar zeki olmadığını , borunun bu yerdeğiştirme ve yeminli ifade alma sorununu çözdüğünümü idda ediyorsun.

 Kusura bakmayın ben konuya hiç bu tarafından bakmamıştım !!!!




Konu: Termostatik Vanalarin Ideal Ayar Nedir?

bilmak
bilmak
29 Temmuz 2010

verdiğiniz bilgi bir aralık teşkil etmeli aksi halde , size şu soru gelecektir ( gelmesede ben sorayım )

Eğer
1=12
2=16
3=20
4=24
5=28
        İse neden üreticiler vana üzerine 1-2-3-4-5 rakamlarına karşılık gelen değeri yazmamaktadırlar ?
Mürekkep ten tasarruf etmek için değil sanırım.! !



Konu: SU VANASI HAKKINDA SORU

bilmak
bilmak
29 Temmuz 2010

Hiçbir vanayı kısmakla uraşmayın , tesisat ana girişine basınç regulator'ü bağlayın hem sudan tasarruf edin hemde konforunuzdan vazgeçmeyin .

Anlık kısma ve açma işlemini ,tesisatınıza bağlayacağınız basınç düşürücü
gerçekleştirecektir.
http://www.kas.com.tr/?Bolum=Urunler&KatID=551&urunID=2066&dil=tr-TR






Konu: RADYATÖR GERİ DÖNÜŞ VANASI HAKKINDA

bilmak
bilmak
29 Temmuz 2010


Geridönüş vanası ısıtma tessisatlarında elde bulunan akışkanın, tesisat üzerinde yer alan radyatörlere eşit dağıtılması amacı ile kullanılır.
Tesisatta basıncı üreten pompaya en yakın olan radyatör girişinde ölçülen basınç ile ,en uzak radyatör girişinde ölçülen basınç asla aynı olmayacaktır , bu akış halindeki akışkanın son radyatöre kadar ideal basınçta gidebilmesini sağlamanın en basit yolu ise , Radyatör giriş vanasının konumu ne olursa olsun( tam açık veya tam kapalı) son radyatöre yeteri kadar akışkanın ulaşmasını sağlayacak olan ve kullanıcının bir alet kullanmaksızın ayarını değiştiremeyeceği , bilirkişi tarafından ayarlanan ve ayarının mümkünse değiştirilmemesi gereken bir vana kullanılmasıdır.

Konunu termostatik vana ile uzaktan yakından alakası yoktur zira termostatik vana radyatörün girişine takılmak zorundadır. Bahsi geçen vanaise geridönüş vanasıdır.

Saygılar sunarım...


Konu: Sensör girişli küresel vana

bilmak
bilmak
29 Temmuz 2010


Talep etmiş olduğunuz ürüne ait daha detaylı bilgiye bu adresten ulaşabilirsiniz...
http://www.kas.com.tr/?Bolum=Urunler&KatID=504&urunID=2132&dil=tr-TR



Konu: DOĞALGAZ İÇTESİSATINDA FLEXBORU KULLANIMI

bilmak
bilmak
07 Nisan 2010

Bartrobel34 yazdı:

Hangi ülkeyi kastetiğini anlayamadım. Kullanıldığı ülkelerde insanların toplu yasadıgı bınalarda degılde bagımsız mustakıl bınalarda kulllanıldıgını ayrıca bu ulkerde ınsanların dogalgaz borularında barfıks cekmedıgını hatırlatmak ısterım.

Selamlar




Sayın hocam bu barfiks çekme durumu beni de çok düşündürdü , ama bu haraketi yapan kişinin yada kişilerin borunun dayanabileceğini bilmelri ,borunun esnemeyeceğini bilmeleri onları bu haraketi yapmaya sevk ediyor , Şimdi hayal edin esnek hortumla döşenmiş bir tesisata , malum şahıs barfix çekmek için asılıyor , muhtemelen ayakları yerden kesilmeyecektir. zaten horumun kendini tartmayacağını anlamadan kimse atlamaz boruya.
Tabi bunu yapan kişiler borunu kendilerini tartıp tartmayacağını hesap ediyorlar ama ,borunun bağlantı yerlerinden -özellikle kaynaktan sonra oldukça sertleşmiş ve kırılgan hale gelmiş noktalarından zarar göreceğini , sızdırmazlık elemanlarının kıristalleşmiş yapılarının kırılabileceğini düşünmüyorlar.
Bu durum tesisatın esnek hortumla döşnebilmesi yönünde olumsuz bir etki oluşturmayacaktır kanısındayım , yani bir anlamada , "doğalgaz hattında barfixe son" diyebiliriz.

 Saygılar...



Konu: DOĞALGAZ İÇTESİSATINDA FLEXBORU KULLANIMI

bilmak
bilmak
01 Nisan 2010

Bartrobel34 yazdı:

Fantazi pesinde kosmayin. Flex boru sistemi Ulkemizde daire ici tesisatlarda kullanilmasina muetakip isletme acisindan son derece tehlikelidir.

Olmasi Muhtemel yangin ve olumlerin hesabini kimse veremez.

Bu konu kapansin artik...


 Teessüf ederim ,çok şaşırdım... 

Sizin gibi bir araştırmacının önemli bir konuyu ( O dünyaya hükmeden ülkenin çook uzun süredir uygulamasını yaptığı) bu şekilde silip atması ,aynı zamanda tartışılmasına bile tahammül edememsi beni şaşırttı .!

Saygılar...






Konu: DOĞALGAZ İÇTESİSATINDA FLEXBORU KULLANIMI

bilmak
bilmak
31 Mart 2010

termal yazdı:

 

Japonlar wirelessli doğalgaz sistemi bulmuşlar.

Artık evlerde tesisat boru çekilmeden kombi v.s kullanılmadan doğalgaz kullanılabilecekmiş.

Maliyetide çok ucuz olacakmış.



Aynı japolar beyin naklinide çok iyi yapıyorlarmış ...
Saygılar...



Konu: Yetersiz bina topraklaması

bilmak
bilmak
31 Mart 2010

selamlar  skanyari

Yaşadığın bu sorunları fotoğraflarla destekleyebilrsen ve birazdaha konuyu açarsan, çözüme daha açık hale gelecektir.
Yazdıklarından ,oluşan ısınmanın ,Statik elektrik yığılmasındanmı olduğunu veya gaz tüketen elektirikli ev aletlerinden kaçan ,kaçak elektirikmi olduğunu pek anlayamadım .

Eğer yanan yada hasar gören parçaların fotolarını, bizlerin görmesini sağlarsan konuya daha fazla katılım olacaktır.

 
 Bulunduğunuz bölgedeki sorumlu dağıtım firmasını uygulattığı topraklama hattı şartnamesinide incelememiz için ilgili bölümünü bizlerle paylaşmalısınız.

  Öncelikle belirlememiz gereken, sorunu oluşturan enerjinin türü.

Saygılar...



Konu: DOĞALGAZ İÇTESİSATINDA FLEXBORU KULLANIMI

bilmak
bilmak
26 Mayıs 2009

hvac yazdı:
Yılda milyon metreler satan çelik boru üreticileri büyük pazar olan doğalgaz iç tesisat pazarını kaybetmekten korkup bu tip ürünlerin kullanımını bir şekilde engellemezse sanırım zamanla kullanabileceğiz.Zaten EPDK ortak bir şartname hazırlıyor ve sanırım bu gelişmeleride takip ediyordur sanırım, yoksa flex boru üreten firmaların bu konuda görüşmesi sanırım yerinde olur.Sonuçta fitings olayı azaldığından eğer doğru bir şekilde tesisat yapılırsa kaçak riskimizde azalacaktır diye düşünüyorum.Tabi bu pek çok malzeme satıcısının hoşuna gitmeyebilir.Bir düşünün fiting satışları belki 3'te birine düşecek?


Sanırım konuyu çok iyi özetlemişsiniz.



Konu: DOĞALGAZ İÇTESİSATINDA FLEXBORU KULLANIMI

bilmak
bilmak
04 Şubat 2009

lecealex yazdı:
bilmak yazdı:
lecealex yazdı:
arkadasımızın download bölüme ekledigi resimlere baktım daha önce ben de bulundugumuz ilde kullanılmasını istiyordum ama resimlere bakınca pekte sağlıklı olmadığını düşündüm

1. ocak hattı iniş bağlantısına bakın disli t normal tüplü ocak bağlantısından hiç farkı yok yarı müsterinin o t yi söküm yerine bir boruyu kelepçe ile tutturup ta t ile o cagın yerini deiştirmeyecegi ne malum

2. sonucta esnek bir sistem oldugu için 3 tane kelepçeyi söküpte ocağı kafasına göre bir yere çekmeyeceği ne malum dolayısıyla çizdiğimizprojenin bir anlamı kalmaz yani siz ustalardan kurtuluruz diyorsunuz ama bizimde bir varlığımız kalmaz bu konuda

Saygılar


sayın arkadaşım ocağın yerini değiştirmenin mümkün olacağından bahsediyorsun. şuanki sistemde zaten ocak bağlantısı esnek hortumla yapılmıyormu? isteyen bu hortumu söküp daha uzun bir hortum takamazmı ?
Ocağın yerini değiştirmek isteyen birisi bunu rahatlıkla yapabilir. yani bu bahsettiğiniz yeni bir sorun değil.

Yanılıyormuyum ?

SAYGILAR...

arkadaşım ocağa bağlanan flexi ile tesista çektigimiz flexi karsilastırmak yanlıs olur zira birisi max 150 cm uzunluguna mevcut daha uzunu yok ve hatırlatırım ki vanaya keten macun veya teflonla sıkılarak monte ediliyor burada ise ocağa inen t ye bakarsan iki kelepce ile sıkmıs
ben 120 cm lık ocak flexi ile ocagı en fazla 30 cm öteye cekebilirim kaldıki tesisata extradan bir dirsek girmez
ama sen yarın bu tesisatla bütün kelepçeleri söküp tesisatı karsı duvara bile alırsın baska odaya çekersin yanılıyormuyun ?
SAYGILAR


tamam işte aynı şeyi söylüyoruz. bende diyorum ki eğer ben senin normal çelik boruyla yaptığın tesisatı değiştirmeyi kafama koymuşsam zaten değiştiririm. yani şuan değiştirilmemesinin nedeni keten macun vs.vs. ile montajın yapılmış olması değil .



Konu: Termostatik Vana Sakıncalı mı?

bilmak
bilmak
28 Ocak 2009

tüm radyatörlerde kullanılmışsa ,tesisat seri bağlı değilse, tesissat ring oluşturmuyorsa. Kombi suyu dolaştıramaz .

 bu sorunu ortadan kaldırmak için ;
1)en ucuz yöntem yukarıda arkadaşımında tarif ettiği gibi tesisatta kombiye en yakın radyatöre, normal el kumandalı vana bağlanabilir.( bu vana asla kapatılmamalıdır)
2) paralel bağlı sistemde kombiye en uzak olan noktada gidiş ve geri dönüş arasına , açma basıncı ayarlanabilen yaylı bir tazzik valfi bağlanarak ring haline getirilebilir. ( tüm termo vanalar kapalı bile olsa kombinin dolaşım için ürettiği basınç tazzik valfi üzerinden kombiye geri döner ve devre tamamlanır.-tazzik valfinin regulasyonu iyi yapılmalı.)
3) mümükünse sistemde H ventil adı verilen baypas kollektörü kullanılabilir.( baypas miktarı ayarlanabilen H ventil. )). ( tüm termo vanalar kapalı konumda olsa dahi baypas kollektörü üzerinden devre tamamlanacaktır.)

http://www.kas.com.tr/upload/urunler/grup15/4_BY_PASS_Baglanti_Grubu.jpg

SAYGILAR...



Konu: kombi çalışması

bilmak
bilmak
27 Ocak 2009

peki bu kombi sıfırda çalıştığında ortamı ısıtıyormu ısıtıyorsa nekadar ısıtıyor ?

eğer ısıtıyorsa kombi gelen su ısısını ölçemiyor olabilir ısı sensörü bozulmuş ,yada bozuk olabilir.

SERVİSİ ARAYIN ...






Konu: PPR KOMBİ ALT BAĞLANTI SETİ

bilmak
bilmak
27 Ocak 2009

erdal161 yazdı:
biz sattığımız cihazlara 10'lu kombi seti kullanıyoruz. 4 vana+2 pislik tutucu+4 bağlantı rekoru. bildiğiniz gibi 8'li set de mevcut. çok değişik markalar kullandık bugüne kadar. hiç birinin bir eksiğini, gediğini yada problemini görmedim. ancak taktığımız kombi setlerine sonradan müdahale ettiğimiz zamanlar çok oldu. ustalarımızın kollektör giriş çıkışlarına dikkat etmemesi, kombi gidiş dönüşünün ters bağlanması, müşterinin ben neden çok yakıyorum diye başlayan şikayetlerinde ilk aklıma gelen şey (kombi seti) tesisatın ters bağlanmış olabileceğidir. düzeltme işlemininde en kolay yapıldığı yer kombi setidir. gerektiğinde kombi setini makaronsuz fleks ile doğru yönde bağlıyoruz.  


makaronlu flex ile yapmanızı öneririm.

SAYGILAR...