nur81
nur81

Kayıt Tarihi : 06 Haziran 2007
Son Ziyaret : 18 Ekim 2015
KONYA

takip et mesaj

Yazmış Olduğu Cevaplar


Konu: İyi Bayramlar

nur81
nur81
30 Ağustos 2011

Ben de herkesin bayramını en içten dileklerimle kutlarım. Ayrıca ali orhun böyle resimle olmuyor ama yine de tatlı için teşekkürler :).


Konu: "Beni şikayet edemezsin!"

nur81
nur81
30 Ağustos 2011

erkan1818 yazdı:

Merhaba Arkadaslar...

Gaz kuruluşlarının yada müşavirlerinin müteahhit firmalarını ikaz etmesi uyarması  hususunda müteahhit firmalarda suç buluyorum.Çünkü bu ortamı hazırlayan biz müteahhit firmalarız.

Nasıl mı ?

1- Test hazır kaçak yok dioruz. Yetkililer gelior tesisatta kaçak var. Mukavemet ve Szdırmazlık sıkıntılı. Adamlar kaçakı giderene kadar basımızda bekliolar.Beklemeyedebilirler çünkü işleri o değil sadece bizlede gaz açmaları yok çekip gidebilirler ama bekliolar iyi niyet gösteriyorlar

2-Dosya tamam dioruz dosyada bir sürü eksik çıkıyor.Kataloklar ,Tse veya CE belgeleri , Sertifikalar vs vs

3-İşe başlama dosyası hazırlanmadan iş bitiriliyor. Dosya kontol edilir ,uygunluk verilir ve işe başlanır. Ama öle ki işe başlama dosyası Gaz kuruluşu yada müşavire ulaşmadan tesist bitmiş tesisatın kaynak filmleri ve raporları gidio adamların ellerine. İhtar verebilirler uyarı yazabilirler ama yapmıyorlar

4-Tesisat hazır dioruz ,Tüketim cihazlarının bacası yok. Bacası yapılmış ise standart dışı. Standartlara uygun ise de Baca evrakları,hesapları,detayları yok. Var ise de yetkili firma tarafından yapılmamış. Yapılmış isede fanlı baca var ike doğal bacalı evrakları yollanmış. Adamları zorluoruz gazını açın yapılır sonra die.

5-Tesisat hazır dioruz Gaz Alarm cihazlaarı konmamış, Selenoid ile kablo bağlantıları yapılmamış.Gazı açın sonra yapılır denilio

6-Tesisat hazır dioruz Alt ve Üst havalandırma açılmamış Hesapları dosyaya konmamış . Gazı açın sonra yapılır denilio

7-Tüketim cihazlarının örneğin kazan yada brölör evrakları yok. Ne yazı alınmış Üretici firmadan uygun die, ne MMO dan rapor, nede Tse özel inceleme hiç bişi yok.Kimi brülörün üzerinde etiketi yok. Ama sen gazı aç sorumlulugu üstüne al dioruz.

8-Tesisat ile ilgili Proje onay bedelleri yatırılmamış , Müşavir ücretler yatırılmamıs ama gel aç.

9- İş bitirme projesi verilmiş , Proje ile yerinde yapılan tesisat örtüşmüyor.

Arkadaslar adamlar haklı . Bu ortamı onlara biz hazırlıyoruz. Her geldiklerinde ellerinde not defterleri bir sürü eksik yazdırıyorlar. Bu eksikleri önceden tespit edip gidermesi gereken bizleriz Bu hem bizlerin hem de yeklili kişilerin işlerini kolaylaştırır ve güven ortamı sağlar.

He bunları dört dörtlük yerine getiren frmalara dieceğim bişi yok ama getiremeyen firmalar için aşağıda ki sözü kullanmam gerekecek :

Diyeceğim şikayetten önce bi kendimize bakalım. İğneyi kendimize çuvaldızı başkalarına batırralım

 

Harika bir öz eleştiri. Bu zihniyetle dağıtım şirketleri ve firmalar arasındaki ilişkler olması gerektiği çizgide yürür. Her iki tarafta kusursuz diyemem. Tam olarak olgunluğa erişmemiş bir insana yetki verirseniz şaşırabilir bazen elindeki erkin etkisini görmek için rencide de edebilir. Ama bu durum kişisel olarak kendini yetiştirememiş insanlar için geçerli.  Böyle insanlar dağıtım şirketlerinde olabilir ama firmalarda da olabilir. Rahatsızlık duyuyorsanız çekinmeden şikayet etmekte fayda var. Ama katı olup, tağviz vermeyen biriyle;  kibirli birini birbirine karıştırmayın lütfen. Karşılıklı nezaket yoksa skıntı var demektir.

 Arkadaşımızın da dediği gibi " İğneyi kendimize çuvaldızı başkalarına batırralım" .




Konu: İGDAŞ’ın Özelleştirilmesi Hk. Düşünceniz?

nur81
nur81
19 Ekim 2010

Neye göre böyle düşünüyorsunuz? Gelecek olan yeni yönetimden nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz?


Konu: İgdaş’a Gelecek Teklif 3 Milyar Dolar

nur81
nur81
28 Eylül 2010

Yaraya anlık pansuman iyileştirme değil bu. Söylenecek çok söz var özelleşmeyen az yerin kaldığı gibi.


Konu: Aboneler 5 Yılda Bir Denetimden Geçecek

nur81
nur81
27 Eylül 2010

EPDK kontrollerde muhatabını arttırmak istemez sanırım. Kontrol yine dağıtım şirketinde olacağına göre koca bir şehrin kontrolü dağıtım şirketinin bünyesindeki birkaç mühendisle ne kadar doğru dürüst yapılır muamma.




Konu: Isı Transfer Katsayısı

nur81
nur81
27 Eylül 2010

Biri direnç biri toplam ısıl geçiş katsayısı ve aynı değere sahip. Doğru olduğundan emin  misiniz?


Konu: Dogalgazprojesi.com 5 Yaşında !

nur81
nur81
10 Eylül 2010

Bu siteye günde en azından bir defa girmek bende alışkanlık oldu. Böyle bir siteyi vücuda getirenlere teşekkür ederim. Hayırlı olsun.


Konu: GAZ DAĞITIM ŞİRKETLERİ VE MMO DG DANIŞMA

nur81
nur81
12 Mart 2010

Aboneleri bilgilendirecek kişilerin iyi bir eğitim sürecinden sonra abonelerin karşısına çıkarılması gerektiğini düşünüyorum.Ayrıca dağıtım şirketilerinin kendi web sitelerini bu konuda güncel tutmaları gerekiyor. Bu bölümde olacak insanların bilgili,ilgili, tecrübeli ve nazik insanlar olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bir insanın alanında sadece teknik anlamda donanımlı olması yetmez. İnsanlara karşı olan yaklaşımı da önemli bence. Eğer bünyesinde böyle insanları barındıran bir danışma bölümü varsa abonelerin yeteri kadar memnun olacakları fikrindeyim Ali Bey.




Konu: NEDEN 316 L ?

nur81
nur81
12 Mart 2010

Veysel Bey daha önce de aynı sıkıntıları yaşadığınızın, kırıldığınızın ama her defasında bizler için bu siteye devam etme kararı aldığınızın farkındayım. Piyasadan kopmuş biri olarak bundan sonraki bilgilerimi sizin sayenizde kazandığımı, açtığınız her konuyu imkanım olduğunca okumaya çalıştığımı bilmenizi isterim. Bunu için size ayrıca teşekkür ederim. Ben kendi adıma sizi hep burada görmek isterim Veysel Bey.

Saygılar.




Konu: NEDEN 316 L ?

nur81
nur81
10 Mart 2010

Veysel Bey paylaştığınız bilgiler için teşekkür ederim. Ben de bilgilerimi sizin sayenizde taze tutma imkanı buluyorum.

Saygılar.




Konu: IYI BAYRAMLAR

nur81
nur81
27 Kasım 2009

Kurban bayramınız mübarek olsun.


Konu: PAZAR GÜNÜ GAZ RANDEVUSU OLUR MU ?

nur81
nur81
23 Kasım 2009

Pazardan sonraki bir güne razı olursunuz o zaman.

Bu liste size randevu gününden birkaç gün önce ulaştırılmıyor mu. Her zaman olan bir durumda olmadığına göre kanımca her zaman olmaz çünkü dağıtım şirketindekilerin de pazar günü çalışmaya hevesli olacaklarını düşünmüyorum. O zaman firmada, abonede uygunluğunu randevu gününe göre ayarlayabilir. Herkes kendi durumuna göre bir fedakarlık yapıyor bence. Eğer şikayet edilecek bir durum varsa dağıtım şirketinde olanların da buraya birşeyler yazmaya hakları yok mu sizce? Peki neden yazmıyorlar. Çünkü bana göre iki tarafında fedakarlık yaptığının bilincindeler.




Konu: PAZAR GÜNÜ GAZ RANDEVUSU OLUR MU ?

nur81
nur81
23 Kasım 2009

Eğer dağıtım şirketi pazar günü bile çalışıyorsa sorun nedir? Hiçkimse pazar günü çalışmak istemez buna dağıtım şirketi de dahildir. Eğer randevu vermişse büyük ihtimal yoğunluktan kaynaklanıyordur. Her iki taraf için de belli ki çözüm üretilmeye çalışılmış.

Çözüm yolu randevuyu pazar gününden daha sonraki günlere aboneniz razı oluyorsa ertelemek.




Konu: Servis Kutusu Regulatorlerinde Buzlanma?

nur81
nur81
16 Kasım 2009

Merhaba Veysel Bey köpük testi mi yoksa .


Konu: OLU HACIM HESABI KALDIRILMALIDIR

nur81
nur81
16 Kasım 2009

Teşekkür ederim Veysel Bey.